Sa svih strana Lijepe naše stiže pomoć za sedmeročlanu obitelj Korman iz Nove Ljeskovice, kojoj je požar uništio kuću do temelja.

Galerija


Pristižu paketi s hranom i odjećom. Javile su se i tvrtke i obrtnici koji žele pomoći u izgradnji nove kuće, no obitelj je posjetio i državni tajnik za stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar i rekao kako će obitelj dobiti novu kuću koja bi trebala biti useljiva do lipnja.

Vezani članci Zagreb: Tijekom noći izgorio BMW - 5 Na Medveščaku u noći izgorio BMW: Policija istražuje požar Blaženko Boban Je li bilo zastare? Policija se konačno oglasila o slučaju paljenja filmskog seta

Privremeno su se smjestili u roditeljskoj kući oca obitelji.

"Teško je, ne radimo ni ja ni supruga, ona prima porodiljne naknade, a ja primam status oca njegovatelja pošto imam dijete invalida", rekao je otac obitelji Velibor Korman u ponedjeljak.

Uzrok požara najvjerojatnije je peć koja se nalazila u kući te ja sreća u nesreći to što nije eksplodirala i plinska boca koja se također tamo nalazila.

Potvrdila je to i požeška policija. "Očevidom je utvrđeno da je do požara došlo u noći sa 6. na 7. siječnja, zbog prijenosa topline s dimovodne cijevi peći na kruto gorivo na dijelove drvenog krovišta, nakon čega je kuća koja je izgrađena od drveta u potpunosti izgorjela, odnosno nastala je materijalna šteta", priopćeno je iz policije.

Podaci za slanje pomoći

Ukoliko i vi želite pomoći ovoj obitelji, možete to učiniti:

- uplatom na račun HR9724020063203698956 (Erste banka)

- ili slanjem pomoći na adresu Ljeskovica 79A, Nova Ljeskovica