Obavijesti Video Pretražite Navigacija
16.dan

Obitelj Ilić želi istinu: Niti nakon 16 dana ništa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šesnaest dana prošlo je od obiteljske tragedije u Kninu kada su nakon porođaja umrli blizanci obitelji Ilić.

Supruga Biljana jedva je preživjela, a Ivana Ilića, unatoč obećanjima da će uzroci smrti njegove djece biti uskoro poznati, nitko iz bolnice, ni policije još uvijek nije kontaktirao. Sa tugom otac Ivan lista obiteljski album gdje su trebale osvanuti prve fotografije Gabrijela i Domagoja, blizanaca umrlih pri porodu 10. kolovoza. Šesnaesti je dan otkako se dogodila obiteljska tragedija. Supruga Biljana oporavlja se u splitskoj bolnici, a Ivan Ilić traga za istinom.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dovršena istraga Trovanje mineralnom: Policija otkrila što se dogodilo, prijavljene su dvije žene Privedeni ubojice Danke Ilić (2) Iz minute u minutu Osumnjičeni za Dankino ubojstvo dovedeni u tužiteljstvo pognutih glava i u lisicama, zgrada pod opsadom policije

>> Knin: Nitko sa sigurnošću ne zna zašto su umrli blizanci

'Dr. Ojdanić mi je rekao da će sve trajati desetak, 12 dana, dok se izvrši analiza posteljice jer ona je poslana na analizu', rekao je Ilić. Zaključak patologa ni nakon 16 dana još nije spreman. 'Patološki nalaz se očekuje svaki dan', rekao je Oliver Ojdanić, ravnatelj bolnice 'Hrvatski ponos' u Kninu.

Patološke nalaze očekuje i inspekcija ministarstva zdravstva, te hrvatska liječnička komora koja će uskoro provesti istragu. Otac blizanaca obratio se i državnom odvjetništvu. 'Ako bolnica vodi neku svoju istragu sigurno neće optužiti svoje ljude, liječnike', rekla je Ilić. Nakon obdukcijskih nalaza, konačnu odluku je li sve bio nesretan slučaj ili je liječnička pogreška uzrokovala tragediju, dat će Hrvatska liječnička komora. Zasada nitko u kninskoj bolnici nije suspendiran.

'Stručna tijela dat će svoj sud o uzroku smrti, o tome što se dogodilo i kako se dogodilo', rekao je Ojdaić. Ivan Ilić sjeća se stanja svoje supruge nekoliko dana prije poroda. 'Prije samog poroda upozoravali smo da osjeća pritisak, a sve što popije i pojede povrati. Obavijestili smo doktora, a on je rekao da je to normalno', kaže Ilić. Iz ovog i nekoliko sličnih razloga otac sumnja u liječnički nemar, a sumnje potpiruje i to što 16 dugih dana ne zna zašto su umrla njegova tek rođena djeca. Zna da ih neće vratiti, ali bi istina tvrdi, barem malo ublažila veliku bol njega i njegove supruge.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene