Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Arambaši i pošalice

Rođaci Zorana Milanovića u Sinju emotivno popratili inauguraciju: "Čestitam njegovoj majci što ga je takvog rodila"

Marija Milanović
Marija Milanović DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Zoran Milanović potpisuje prisegu Zoran Milanović potpisuje prisegu Foto: DNEVNIK.hr Marija Milanović Marija Milanović Foto: DNEVNIK.hr Zoran Milanović sa suprugom Zoran Milanović sa suprugom Foto: DNEVNIK.hr Ivan Milanović Ivan Milanović Foto: DNEVNIK.hr +2 Ante Milanović Galerija 1/7 >>
Uz predsjednika Milanovića na inauguraciji su bili supruga, sinovi, majka i nećakinja. Bilo je treme i suza, baš kao i među rodbinom iz sinjskoga kraja s kojom je bila ekipa Nove TV. Oni su bili presretni, a spomenuli su i aktualnu predsjednicu kojoj su poželjeli - sve najbolje.

Novi predsjednik i prva dama zajedno su izašli iz svoga stana i krenuli na inauguraciju. Iz prvog reda ceremoniju je pratila majka Zorana Milanovića Gina, njegovi sinovi Marko i Ante Jakov te nećakinja Maša. Emocije su neki teško susprezali, a zanimljiv je i detalj u kojemu se prva dama pozdravlja sa sinovima udarcem šakom o šaku.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Analiza Tihomira Cipeka Politički analitičar o najavi da bi se HDZ mogao rušiti kroz Sabor: "Moguće je kad bi to učinio... " Zoran Milanović - 6 Anketa Dnevnika Nove TV Što mislite o odluci Ustavnog suda? Pogledajte kako ste glasali

Svaki pokret i riječ pratili su se i u rodnom kraju novog predsjednika. Za vrijeme inauguracije, kuhali su se arambaši, ali i tekle suze.

„Suze su tekle od sriće, drago mi je ponosni smo, Milanović je, drago mi je iz puno razloga, on je postao predsjednik, emotivno mi je žao što je izgubio prošle godine brata mladog i oca. Koliko bi oni sad bili sretni ponosni šta je on posta predsjednik to je neopisivo. Čestitam njegovoj majci šta ga ja takvog rodila“, emotivna je bila Zoranova strina Marija Milanović.

Iako novi predsjednik nije imao tremu, njegova strina kaže kako se sva tresla. „Inauguracija je kratka jasna, pozvao je sinove, nećakinju, supruga, tu je cvijeće, garderoba, ona je jedna sposobna žena“, govori nam Marija.

Stric Ivan kaže kako je Zoran rekao sve onako kako su se i ranije dogovorili te mu je poručio samo neka bude pošten. „Ratovi su gotovi, to je kod njega uzrečica odavno i to je normalno da kaže“, dodaje Marija.

Milanovićev rođak Ante sve je pratio u kafiću. Upitali smo ga koji mu se gost posebno sviđa, odnosno ne sviđa. „Izuzetno mi je simpatičan Milijan Brkić, to je jedan veliki gospodin. Zezam se, zezam se“, rekao je kroz smijeh.

I Sinjanin Slavko Đapić je zadovoljan. „Ovo je jedan način preuzimanja službe, predsjednik države sa jednim normalnim okvirima bez neke velike posebne kićenosti bez posebne pompe“, tvrdi. Strina se pak za kraj dotaknula predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i kraja njezinog mandata. „To je tako, jedni odlaze drugi dolaze, nek je prati srića u životu i dobro“, poželjela joj je Marija.

A kad je završila ceremonija na Pantovčaku, u Glavicama Donjim bili su spremni i arambaši. Isti oni kojima vjerojatno ne može odoljeti ni predsjednik.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene