Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Situacija nikad gora, a...

Obišli smo poljoprivredni sajam u Gudovcu, najskuplji eksponat vrijedi 584.000 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najbolje od hrvatske poljoprivrede izloženo je od danas na najvećem poljoprivrednom sajmu u Hrvatskoj u Gudovcu.

Proizvode nudi više od 500 izlagača, a svi ističu kako situacija nikada nije bila gora. Na njihovo poslovanje, kažu, trag je ostavila i kriza u Agrokoru.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Žalosna Petir 'Ministar Jakovina poručio da ga nije briga za hrvatsku poljoprivredu' Slika nije dostupna Dodatni potencijal U Gudovcu otvoren međunarodni pčelarski sajam

U Gudovcu je svoje proizvode predstavilo više od 500 izlagača iz Hrvatske i drugih zemalja. Teška mehanizacija uvijek svima zanimljiva, ali i nedostižna.

Obišli smo i jedan od najskupljih eksponata na sajmu u Gudovcu. Da biste si priuštili traktor u pitanju (vidi video prilog), morali biste izdvojiti 584 tisuće kuna.

Poljoprivrednicima je taj novac danas došao približiti ministar Tolušić. I zaključio kako je kriza u Agrokoru pouka svima. "Agrokor je definitivno naštetio situaciji, ali ja mislim da će to donijeti neke dobre stvari, da se sustav unormali, da se posluje transparentno, da se poštuju rokovi plaćanja", ističe ministar Tolušić.

"Dobro da su ljudi malo povukli kočnicu, kad su vidjeli da se toliki sustav mogao urušiti, pa su vjerojatno svoje apetite smanjili i vjerovatno će manje investirati", kaže Matija Brlošić iz Hrvatske poljoprivredne komore.

Razgledavanje ponude u Gudovcu, a možda i pokoja kupnja, traje do nedjelje.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene