Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žalosna Petir

'Ministar Jakovina poručio da ga nije briga za hrvatsku poljoprivredu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HSS-ova europarlamentarka Marijana Petir u društvu predsjednika HSS-a Branka Hrga i stranačkih kolega obišla je danas 22. Jesenski međunarodni bjelovarski sajam te u izjavi za medije uputila kritiku ministru Jakovini.

'Nažalost moramo komentirati da je ovdje u Gudovcu na najvećem poljoprivrednom sajmu u Hrvatskoj, i ovog puta, baš kao i na proljetnoj manifestaciji, izostao resorni ministar Jakovina,čime je on ponovo poručio da ga uopće nije briga za hrvatsku poljoprivredu i njezine proizvođače.To nas posebno žalosti jer s takvim izostankom elementarnog osjećaja za probleme poljoprivrednika samo ćemo tonuti još dublje i dublje', kazala je Petir dodajući da Jakovinu ne zanima ni komunikacija s europarlamentarcima.

Kao jedinoj Hrvatici u Odboru za poljoprivredu i ruralni razvoj Europskog parlamenta uskratio joj je, kaže, službena stajališta Vlade RH.

Pročitajte i ovo Izabrao poljoprivredu - 1 Bolja Hrvatska David Pejić izabrao je poljoprivredu i nije požalio: "U pozadini mog uma uvijek je bila želja da se priključim obiteljskoj misiji" Slika nije dostupna 'Seljaci' prozivaju HSS Jakovini: Zar nije dosta? Pokrenite se konačno!

Petir spočitava Jakovini da nije stvorio mehanizme potpore unutar Europske komisije da bi se pomoglo hrvatskim proizvođačima koji su oštećeni ruskim embargom.

Procjenjuje se, kaže, da će naši proizvođači zbog toga pretrpjeti štetu od oko 25 milijuna dolara, što nije zanemariv iznos. Pozdravljajući mjere Europske komisije kojima će biti obeštećeni proizvođači jabuka i mliječnih proizvoda Petir ističe da je vidjevši da ministar ne poduzima ništa uputila zahtjev predsjedniku Odboru za poljoprivredu da je podrži pred Europskoj komisiji kako bi uspjeli izboriti obeštećenje i potpore iza proizvođače mandarina te dobila obećanje da će njezina inicijativa biti stavljena na razmatranje.

Ponosna je, kaže, što je uspjela privoljeti Europsku komisiju da revidira kriterije za dodjelu subvencija za mliječne i voćne obroke u školama u koje se Hrvatska nije uklopila,a što će to biti pomoć hrvatskim proizvođačima mlijeka, voća i povrća jer će škole tako postati jedno novo tržište za njih.

Dopunjujući stranačku kolegicu predsjednik Hrg je kazao da nije ni čudo što je hrvatska poljoprivreda u ovakvom stanju kakvom jest obzirom da je poljoprivredna proizvodnja razbijena u tri ministarstva, ona gospodarstva, obrta i poljoprivrede, koja međusobno ne surađuju. Da surađuju, kaže, ne bi se dogodilo da ministar gospodarstva predloži industrijsku strategiju bez prehrambene i drvoprerađivačke industrije koje s poljoprivredom moraju ići zajedno. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene