Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poginuo u Afganistanu

Na groblju položeni vijenci i svijeće: Obilježena prva obljetnica smrti skupnika Josipa Briškog

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obilježena prva obljetnica smrti skupnika Josipa Briškog, koji je prošle godine smrtno stradao u Kabulu tijekom napada na vozilo Hrvatske vojske.

MORH i Hrvatska vojska odali su počast preminulom skupniku Josipu Briškom, koji je smrtno stradao 24. srpnja 2019. godine u napadu na vozilo HV-a u Kabulu, priopćio je MORH.

Pročitajte i ovo Vojna vozila Na putu prema Mađarskoj MORH upozorio građane zbog vojne kolone: "Molimo za strpljenje i razumijevanje" Posljednji ispraćaj skupnika Josipa Briškog (Foto: MORH) - 7 Uz najviše vojne počasti Održan posljednji ispraćaj Josipa Briškog: ''Imao je srce i dušu specijalca i ostavio neizbrisiv trag u našim životima''

Prva obljetnica smrti skupnika Josipa Briškog obilježena je polaganjem vijenca i paljenjem svijeća na grobu skupnika na groblju Markovo polje u Sesvetama.

Uz članove obitelji i prijatelje, vijence su položila izaslanstva Ministarstva obrane i Hrvatske vojske predvođena ministrom obrane Mariom Banožićem i načelnikom Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiralom Robertom Hranjem. Počast preminulom vojniku odao je i bivši ministar obrane Damir Krstičević.

Počast preminulom kolegi polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na groblju odat će i pripadnici Zapovjedništva specijalnih snaga.

Skupnik Josip Briški bio je pripadnik 10. hrvatskog kontingenta u NATO misiji potpore miru Resolute Support u Afganistanu. Preminuo je od teških ozljeda zadobivenih tijekom napada na vozilo Hrvatske vojske u Kabulu. Od listopada 2019. godine Središte za međunarodne vojne operacije nosi naziv Središte za međunarodne vojne operacije “Josip Briški“.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene