Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BLAGDAN BLAŽENOG STEPINCA

Biskup Košić: "U Hrvatskoj se vjernici ismijavaju, biskupi izruguju, a spomen-ploče miču jer smetaju agresorima"

Blagdan kardinala Alojzija Stepinca (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Blagdan kardinala Alojzija Stepinca (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Blagdan kardinala Alojzija Stepinca (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Blagdan kardinala Alojzija Stepinca (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Blagdan kardinala Alojzija Stepinca (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/2 >>
Blagdan blaženika, kardinala Alojzija Stepinca svečano je proslavljen u njegovoj rodnoj župi u Krašiću.

Pristigle su na stotine hodočasnika iz cijele Hrvatske, a svečano misno slavlje predvodio je vrhbosanski nadbiskup, kardinal Vinko Puljić.

Pročitajte i ovo Ante Gotovina - 4 POSJET SISKU Ante Gotovina snimljen u javnosti nakon dugo vremena: Pogledajte tko mu je pravio društvo Slika nije dostupna 'Druge alternative nema' Kardinal Vinko Puljić: Stajalište o Stepincu treba temeljiti na dijalogu i činjenicama

Kardinal je rekao kako je Stepinac ostavio svijetli trag cijelom hrvatskom narodu i Katoličkoj ckrvi. U razgovoru za Novu TV kardinal Puljić je istaknuo kako se osjeća počašćenim doći u mjesto gdje je kardinal Stepinac trpio, ali i svjedočio nadu.

"Samim tim što bude proglašen svetim, on neće mijenjati ono što mi sad trebamo: častiti, moliti. Proglašenje svetim samo će se proširiti šire u Crkvi. On jest svet, samo će sad automatski time zapravo proširiti taj glas o blaženom Alojziju na cijelu Katoličku crkvu. Za nas se ništa ne mijenja, mi i dalje častimo, molimo i od njega se nadahnjujemo", rekao je Puljić komentirajući kanonizaciju Stepinca.

Košić: Zadnjih godina se u Hrvatskoj vjernici ismijavaju, a biskupi izruguju

Misa je održana i u Sisku, a predvodio ju je sisački biskup Vlado Košić. Biskup je pozvao vijernike na molitvu da se blaženi Stepinac proglasi svetim, a podsjetio je i na Stepinčeve pozive na molitvu za narod, pa čak i za neprijatelje.

Biskup Košić je i ovu priliku iskoristio da se osvrne na stanje u zemlji te da istakne kako politika često radi protiv pojedinaca i obitelji.

"Premda već 28 godina imamo slobodnu Hrvatsku, zadnjih godina u njoj se vjernici ismijavaju, biskupi izrugiju, izvrću im se riječi kao i svećenicima. U državnoj obrazovnoj politici, takozvanom kurikulumu, ignoriraju se opravdani zahtjevi Crkve. Branitelji se ponižavaju, njima koji su krv prolijevali za ovu državu. Čak se miču i spomen-ploče zato što to smeta agresorskoj strani. Koja je politička korektnost? A o lustraciji dok je ovakva vlast možemo samo sanjati", poručio je Košić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene