Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijavljena manja površina

Obersnel prijavio Tržnice Rijeka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grad Rijeka podnio je kaznenu prijavu Županijskom državnom odvjetništvu protiv Tržnica Rijeka zbog neistinito prikazanih površina prostora koje zaista koriste.

4. veljače 2010. godine Grad je od Županijskog državnog odvjetništva dobio informaciju da Tržnice Rijeka plaćaju komunalnu naknadu za manju površinu od one koja se stvarno koristi. Odmah je pokrenut postupak utvrđivanja stvarne površine zatvorenog prostora Centralne tržnice i tržnice Brajda, prenosi Novi list. Stvarna korištena površina je 30 posto veća od zaduživane, što predstavlja razliku od 1.038.351 kuna komunalne naknade za razdoblje od 2002. godine do 2009. godine i 448.424 kune spomeničke rente za razdoblje od 2004. godine do 2009. godine.

Pročitajte i ovo Ispisana informacija za prijavu boravišta Bijesan na sustav Pismo ministru i policiji koje će postati viralno: "Pokušat ću objasniti govnariju…" Tržnica Dolac - 1 Udar na budžet Cijene voća i povrća eksplodirale: Nekima je cijena u mjesec dana porasla i više od 50 posto

Prema Zakonu o komunalnom gospodarstvu obveznik plaćanja komunalne naknade obavezan je prijaviti promjene. 2001. godine Grad je obavijestio obveznike da dostave očitovanje o eventualnim promjenama koje utječu na visinu komunalne naknade. 2002. godine u skladu s izmjenama Zakona izdana su nova rješenja o plaćanju komunalne naknade. Gradonačelnik Vojko Obersnel je rekao da je Grad Rijeka 5. ožujka 2010. podnio tužbu Trgovačkom sudu u Rijeci protiv Tržnica Rijeka za naknadu štete.

Nije bilo razloga za sumnju

Rekao je da su njihovi podaci iz 80-ih godina prošlog stoljeća i zbog toga su tražili od obveznika da im dostave informaciju. 'Mi smo trebali izdati 65.000 novih rješenja i da smo mjerili sve vjerojatno bi mjerili do danas,' izjavio je Obersnel. Dodao je da nisu imali razloga sumnjati u pravu kvadraturu Tržnica, pogotovo jer im se redovito naplaćivala komunalna naknada. Vlasnik Tržnica Rijeka Ivan Franolić tvrdi da nije riječ o bilo kakvoj namjeri ili protuzakonitoj djelatnosti Tržnica Rijeka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene