Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razni projekti

Obersnel i Komadina: Suradnja Rijeke i županije godinama je vrlo dobra

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednici riječke gradske te primorsko-goranske županijske organizacije SDP-a Vojko Obersnel i Zlatko Komadina, koji su i stranački izborni kandidati za nove mandate na čelu grada i županije, u srijedu su poručili kako je suradnja Rijeke i županije vrlo dobra te je rezultirala nizom zajedničkih projekata.

Vojko Obersnel je na konferenciji za novinare ustvrdio da se nadopunjuju dvije koalicije, ona za Gradsko vijeće koju čine SDP, PGS, HSU, IDS, Hrvatski laburisti, SDSS i HSS, te ona za Županijsku skupštinu stranaka SDP-a, IDS-a, PGS-a, SDSS-a i Laburista.

Pročitajte i ovo LIječnički tim tijekom operacije Izvedena rijetka transplantacija Veliki uspjeh riječkog KBC-a, muškarcu presadili bubrege bebe: "Malobrojni to mogu izvesti" Vojko Obersnel i Ivan Jakovčić u Krešendu Krešendo Hrvoja Krešića Iza kulisa politike: "Odnosi s Milanovićem pukli su na maslinovu ulju!"

"Grad Rijeka je sudjelovao u ostvarenju projekata Marišćine, a slijedi stavljanje sportsko-rekreacijskog centra Platak u punu funkciju, uz spajanje na vodovod. Time gradska uprava pokazuje da je spremna djelovati i izvan administrativnih granica grada, ako je to u javnom interesu", kazao je Obersnel.

Naglasio je da spomenute dvije koalicije dijele svjetonazor, vrlo bitan za izbore i na lokalnoj i na regionalnoj razini.

"O tome ovisi hoćemo li imati puno ili ograničeno dostojanstvo, slobodu i jednakost. Nikad se neću umoriti od svjetonazorskih pitanja", rekao je i izrazio želju da Rijeka i dalje ostane moderan europski grad "u kojem svatko bez straha može birati i raditi po svojim promišljanjima".

Komadina je istaknuo da županijska i gradska vlast "dišu zajedno više od desetljeća", surađujući u području zdravstva, obrazovanja, kulture i sveučilišta.

Naglasio je primjer hospicija, u kojem zajedno sudjeluju grad, županija i nadbiskupija, te izrazio uvjerenje da će građani na nedjeljnim lokalnim izborima znati odabrati "provjereno, dokazano i ljude od povjerenja", kako opisuje koalicijske liste na čelu sa SDP-om. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene