Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priopćenjem iz Ureda

O ratifikaciji Istanbulske konvencije oglasila se i Predsjednica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović napokon se oglasila oko ratifikacije Istanbulske konvencije i poručila da "će interpretativna izjava Vlade Republike Hrvatske ukloniti dvojbe o određenim dijelovima Konvencije".

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović uputila je i apel i na zaustavljanje daljnjih ideoloških podjela u Hrvatskoj i naglasila da ratificiranje Istanbulske konvencije samo po sebi neće donijeti promjene, već da će to učiniti provođenje zakonski propisanih mjera za sprječavanje i borbu protiv nasilja.

Pročitajte i ovo Glasovanje o ratifikaciji Istanbulske konvencije (Dnevnik.hr) ''Sutra je novi dan'' Saborski zastupnici osvrnuli se na glasanje o ratifikaciji Istanbulske konvencije: ''Ovo je novo iskustvo, život ide dalje'' Kardinal poziva na mudrost onih koji odlučuju (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Pismo kardinala Crkva još jednom poručila domaćim političarima da ne žure s ratifikacijom Istanbulske konvencije

Priopćenje koje potpisuje glasnogovornica Ureda Predsjednice, Ivana Crnić, prenosimo u cijelosti:

"Predsjednica Republike Hrvatske snažno i kontinuirano zagovara zakonsku zaštitu žena od nasilja kao i provedbu mjera za suzbijanje nasilja u obitelji. Iako je u hrvatsko zakonodavstvo već ugrađeno niz mjera koje pridonose ostvarivanju tih ciljeva, nadogradnju hrvatskog zakonodavstva potrebno je nadalje osnaživati te provoditi mjere za sprječavanje nasilja nad ženama i borbu protiv nasilja u obitelji.

Predsjednica Republike Hrvatske vjeruje kako će interpretativna izjava Vlade Republike Hrvatske ukloniti dvojbe o određenim dijelovima Konvencije Vijeća Europe o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji (Istanbulska konvencija) te da će u procesu pripreme ratifikacije biti spremna pružiti sva dodatna objašnjenja, ukoliko ona budu potrebna.

Ratificiranje Konvencije, samo po sebi, neće pridonijeti neophodnim promjenama, ukoliko ne odlučimo snažno provoditi mjere za sprječavanje i borbu protiv nasilja, a koje su već dijelom hrvatskoga zakonodavstva.

Pozdravljajući dijalog, Predsjednica Republike Hrvatske apelira na zaustavljanje daljnjih ideoloških podjela u našem društvu, te poziva da se svi zajedno usredotočimo na pitanja bržeg gospodarskog i demografskog oporavka, otvaranja novih radnih mjesta, poticanja investicija i pozitivne poduzetničke klime, kao i sprečavanja iseljavanja mladih."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene