Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od nedjelje izvan sustava

Nuklearka u Krškom ponovno u pogonu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz preventivnih je razloga isključena u nedjelju, s obzirom da je nabujala Sava smanjila efikasnost rashladnog uređaja njezine sekundarne strane.

Nakon što je zbog nabujale Save u nedjelju iz preventivnih razloga prestala s radom, Nuklearna je elektrana Krško (NEK) od danas ponovno u pogonu.

Pročitajte i ovo Njemačka elektrana nema opasnosti Kvar na nuklearnoj centrali na jugu Njemačke: "Kompanija je izvijestila o propuštanju manjih razmjera na jednom od reaktora" Slika nije dostupna normalna pojava Nesvakidašnji prizor iz nuklearke u Krškom zbunio građane: Iz elektrane objavili o čemu je riječ

'U 10.15 Nuklearna elektrana Krško ponovno je uključena u elektroenergetsku mrežu i sukladno dogovoru s dispečerima podiže opterećenje', objavljeno je na internetskim stranicama NEK-a. 'Nakon preventivne ručne zaustave elektrane u nedjelju, 28. listopada 2012. bila je izvedena provjera opreme i ocjena stanja te potrebni radovi održavanja', dodaju u NEK-u.

>> Zbog nabujale Save zaustavljen rad NE Krško, u mrežu se vraća u srijedu

Zbog promjene vremena, vodostaj Save tijekom vikenda je naglo porastao, a rijeka je sa sobom donijela veću količinu lišća i drugih nečistoća koje su smanjile efikasnost rashladnog uređaja sekundarne strane nuklearke. Rijekom Savom hladi se njezin sekundarni krug.

Bilo je to drugo preventivno zaustavljanje u povijesti NEK-a - prvo se dogodilo u vrijeme jesenskih visokih vodostaja prije sedam godina.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene