Masovne krađe cijelih uroda nisu ove godine zaobišle nijedan hrvatski kraj. Preko noći su nestajale cijele plantaže, odvozilo se na tone voća i povrća.


Posljednja krađa jabuka u Pakracu najbizarnija je jer su kradljivci došli s traktorom i 8 berača, a berba je trajala cijeli dan. Ukrali su čak 12 tona jabuka, vrijednosti 18 tisuća kuna.

Vezani članci Lopov Nećeš, razbojniče! Kradljivac uspio pobjeći iz dućana, ali pravda ga je stigla na urnebesan način Bager, ilustracija Krali bagere u Nemačkoj, prevozili u Hrvatsku pa prodavali po cijelom svijetu, otkrila ih jedna sitnica

Vlasnik voćnjaka je Aleksandar Šubert iz Dobrovca kraj Lipika koji je nakon stotina utrošenih radnih sati u obrezivanje, gnojidbu, višekratno tretiranje protiv bolesti i štetnika, ostao šokiran ovakvom bezobzirnom krađom. 'Susjedi kažu da je berba bila cijelo dopodne, a popodne je dva puta traktor odlazio i dolazio sa gajbicama punih jabuka', rekao je Aleksandar.

Istu sudbinu ljetos su doživjeli Stjepan i Ivana kojima su ukrali tonu krumpira i 200 kilograma jagoda.

>>S polja im nestaje na STOTINE kilograma krumpira i luka!

No, Aleksandar je odlučio uzeti stvari u svoje ruke. Za svaku informaciju koja će ga dovesti do lopova nudi nagradu od 2000 kuna. Kako bi pronašao počinitelje i sâm je postao detektiv koji obilazi okolna mjesta, trgovine i kafiće pokušavajući doći do nekih korisnih podataka. Ističe kako će podići iznos nagrade ako se ništa ne pronađe.

'Ako bude trebalo, angažirat ću i privatnog istražitelja. Pronaći ćemo toga drskog, bahatog i bezobraznog lopova', odlučan je Šubert. Lopovi su mu za utjehu ostavili otprilike 150 kilograma jabuka.

Dodao je kako se takva drska krađa na lipičko-pakračkom području još nije dogodila te da ga pogađa što neki sumnjaju da je sve inscenirano jer ove godine jabuka ima na sve strane.

'Ugovor sam potpisao s KTC-om i imam osiguran plasman jabuka jer od njih pravim sok', kazao je Šubert i dodao da policija ima trag. Ivana Radić, glasnogovornica PU požeško-slavonske o saznanjima koja policija ima nije nam moga ništa reći.

 

'Tako veliku krađu na poljoprivrednim površinama nismo imali. U kolovozu su jednom voćaru blizu Požege obrali 130 stabala šljiva, a nedavno je u Jakšiću s njive vlasnici ukradeno 800 kilograma krumpira. Bilo je još nekih sitnijih krađa', rekala je glasnogovornica Radić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook