Pukla cijev, Ilustracija
Pukla cijev, Ilustracija Foto: DNEVNIK.hr

Dok se Bandić prepucava s oporbom u skupštini, na Čučerskoj cesti u Zagrebu, koja se nedavno otvorila i "progutala" automobil, opet problemi. Radnici su je ponovo krpali.


Ista ona cesta u koju je prije dva tjedna propao cijeli automobil opet se zatvarala. U utorak ujutro na Čučerskoj cesti u Zagrebu ponovno je puknula vodovodna cijev i cesta je oštećena.

Vezani članci Rupa na Bukovačkoj cesti - 2 Zagreb: Na Bukovačkoj cesti otvorila se ogromna rupa široka tri i duboka čak pet metara Gradnja Pelješkog mosta Korona je pomutila račune oko krajnjeg roka za Pelješki most: "Ulažemo 200 posto napora..."

Dobar dio dana stanovnici nisu imali vodu, a jednom kada je krenula, u njoj je bilo blato. Voda je bila žuta i prljava. Blato je došlo do sita i zaštopalo je sve, rekao nam je Božidar, stanovnik Čučerske ceste

I tako je to svako malo. Cijevi pucaju na istom potezu od jednog kilometra, a cesta od stalnog krpanja propada.

"Šaljem redovno mail da dođu to prekontrolirati jer vidim da je nekoliko centimetara propao taj rez i ništa se ne događa", rekla je Maja iz Dankovca.

Mjerodavne bezuspješno upozoravaju već godinama. U posljednjih nekoliko godina cijevi su pukle čak 70 puta.

"Stalno slijedi odgovor da će se to sanirati u nekom većem zahvatu od nekih kilometar i nešto. Međutim godine prolaze, a mi smo sve češće bez vode", obratio se Stjepan Budak iz mjesnog odbora.

Vodoopskrba i odvodnja kažu nam da rekonstrukciju cjevovoda planiraju u 2020. godini. Za problem zna i gradonačelnik.

"Ima načina da se riješe ti problemi. Direktor vodoopskrbe i odvodnje vam je prava adresa za to pitanje. Vi stalno mene hoćete u rupu, a ja bih izišao iz rupe. Ja sam davno izišao iz rupe", komentirao je gradonačelnik Bandić.

U rupi je zasad završio "samo" automobil, a očito ni to nije bilo dovoljno da se problem riješi odmah.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr