Poslovnica Konzuma (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)
Poslovnica Konzuma (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)

Objavljeno je šesnaesto mjesečno izvješće izvanredne uprave Agrokora. U izvješću stoji da je Agrokor u prvih šest mjeseci 2018. godine ostvario operativnu dobit od 729,7 milijuna kuna, što je 6,4 posto više od plana.


U izvješću koje je Agrokor poslao medijima stoji da je Poslovna grupa Maloprodaja i veleprodaja – koja uključuje Konzum, Tisak i Velpro centar – u prvih šest mjeseci ostvarila 6,1 milijardu kuna prihoda te 70,2 milijuna kuna operativne dobiti, što je 32,6 milijuna kuna više od plana. Od toga je prihod Konzuma iznosio 4,1 milijardu kuna

Vezani članci Emil Tedeschi (Foto: Filip Kos/PIXSELL) Tedeschi održao žestoki govor: "Kad vidimo crnca želimo ga linčovati, kad čujemo da netko govori srpski bacimo ga u more" Ivica Todorić, arhiva (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL) - 4 Ivica Todorić: ''Bih li stvorio ovakvu kompaniju da sam čitao ugovore? Idemo do kraja, zapamtite to''

Poslovna grupa Prehrana – koja uključuje kompanije koje proizvode piće, sladoled i smrznutu hranu, ulje i meso – u lipnju nastavlja trend ostvarenja boljih operativnih rezultata (EBITDA) od plana. Prihodi od 587 milijuna kuna gotovo su na razini plana (588 milijuna kuna), dok je 132,7 milijuna kuna EBITDA-e za gotovo 10 milijuna kuna veća od plana.

Prihod i EBITDA poslovne grupe Poljoprivreda – koja uključuje Belje PIK Vinkovci i Vupik – u šestomjesečnom razdoblju niži su od planiranih, a najveći utjecaj na takav rezultat imali su značajan pad cijena polutvrdog sira te svinjskog mesa na burzama, stoji u izvješću.

Nakon što su početkom srpnja vjerovnici Agrokora na ročištu izglasali Nagodbu, Trgovački sud u Zagrebu je objavio Zapisnik s ročišta za glasovanje o nagodbi te je objavio rješenje o potvrdi Nagodbe.

Po pravomoćnosti Nagodbe, započet će se s njezinom implementacijom, čije je planirano trajanje između tri i šest mjeseci. Sve kompanije u sustavu, stoji u izvješću izvanredne uprave, započele su s pripremama za taj proces.

U razdoblju na koje se odnosi mjesečno izvješće, sve kompanije iz Grupe Agrokor objavile su godišnja financijska izvješća za 2017. godinu te su započele s objavom kvartalnih financijskih izvješća.