Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Najveći regionalni festival komunikacijske industrije, Weekend Media Festival, i ove je godine u Rovinju ugostio tisuće medijskih, marketinških stručnjaka za odnose s javnošću.


Elita komunikacijske struke na raspolaganju ima sve blagodati tehnologije, ali susret 'oči u oči', slažu se ipak ništa ne može zamijeniti. A ideje dobivaju od vrhunskih domaćih, ali i inozemnih predavača.

Vezani članci E-poslovanje Navukao se na ponudu o velikom nasljedstvu pokojnika iz Libije: Policija opisala što se dalje događalo Slika nije dostupna Počeo Weekend Media Festival!

'Ako imaš ideja, ako imaš inspiraciju, ako imaš trud možeš bilo što napravit, ali samo moraš se truditi, moraš se dokazati dok nemaš. Ako možeš nešto uspjet kad ništa nemaš, onda pogotovo možeš kad imaš', rekao je Pete Radovich iz CBS-a.

Mnogobrojna zanimljiva predavanja, panel diskusije i radionice pred poslovično kreativne sudionike stavljali su nove dvojbe. Koje predavanje posjetiti. Najveće zanimanje izazvala je diskusija 'Je li pravo novinarstvo umrlo'?

'Mislim da je novinarstvo življe nego ikada i mislim da je u principu sve ovo što se događa posljednjih godina put ka pravom novinarstvu', uvjerena je Iva Gačić, direktorica Informativnog programa Nove TV.

>> VIJESTI u 17 vladar svog termina

Svi su se složili da problema ima, ali da su nove tehnologije i njihova brzina, kao i društvene mijene pred struku samo postavile nove izazove. 'Novinarstvo kao zanat, kao posao novinara u smislu zahtjeva koje taj novinar mora ispuniti nije nikad bilo ozbiljniji posao nego što je danas', rekao je Alen Galović iz 24 sata.

Medijsko, komunikacijska elita u Rovinju će najvažnije strukovne probleme pretresati na još dvadesetak predavanja i radionica, a već tradicionalno, njihovo će znanje upijati i studenti iz cijele regije.
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju