Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NOVINARKA DNEVNIKA NOVE TV

Ana Pejičić Dejanović dobitnica godišnje nagrade Hrvatske liječničke komore za izvještavanje o zdravstvu

Ana Pejičić Dejanović (Foto: Nova TV)
Ana Pejičić Dejanović (Foto: Nova TV) Nova TV
Aktualno Galerija +0 Ana Pejičić Dejanović (Foto: Nova TV) Galerija 1/1 >>
Na dodjeli godišnjih nagrada Hrvatske liječničke komore, održanoj u Specijalnoj bolnici za kronične dječje bolesti u Gornjoj Bistri, važno priznanje za svoj rad dobila je novinarka Nove TV Ana Pejičić Dejanović.

Pejičić Dejanović je Godišnju nagradu za promicanje ugleda hrvatskih liječnika i liječničke profesije u javnosti zaslužila jer je praćenjem događanja u zdravstvu te objektivnim izvještavanjem tijekom 2017. godine doprinijela promicanju liječničke struke i upozorila na probleme koji su imali veliki odjek u javnosti.

Pročitajte i ovo Ilustracija Očajni zbog siromaštva Prevarili Nepalce na crnom tržištu: Prodavali vlastite bubrege, rekli im da će im izrasti novi Liječnik, ilustracija brojne nepravilnosti Češljaju se lažna bolovanja: Kontrolori pregledali gotovo 30 tisuća kartona!

U svojim je prilozima nerijetko donosila priče o iskusnim liječnicima koji su napravili velike iskorake u hrvatskoj medicini, ali i o mladim liječnicima i problemima s kojima se oni susreću. Prepoznata je kao iznimno stručna i nepristrana, a njezini su prilozi gledani s iznimnim interesom i prenošeni na brojnim liječničkim društvenim mrežama.

"Velika mi je čast biti dobitnica ove nagrade koja je važno priznanje za moj dugogodišnji rad. Iznimno me raduje, te mi daje još veću potporu da i dalje propitujem i izvještavam o tako velikom i kompleksnom sustavu kao što je zdravstvo", rekla je Ana Pejičić Dejanović.

Ukupno 5 dobitnika 

Dobitnik nagrade za najzapaženije stručno ostvarenje je Darko Chudy, neurokirurg i neuroznanstvenik iz Kliničke bolnice Dubrava za razvoj robotske neuronavigacije i prvog hrvatskog neurokirurškog robota Ronna. Kao idejni začetnik projekta Chudy je razvio robota zajedno s Bojanom Jerbićem i Gojkom Nikolićem kao interdisciplinarni projekt zagrebačkog Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Hrvatskog instituta za istraživanje mozga i KB Dubrava.

Godišnja nagrada za znanstveni doprinos unapređenju liječničke struke, koja se dodjeljuje liječnicima znanstvenicima iznad 40 godina života, dodijeljena je Marku Kutleši, specijalistu infektologije iz Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević". Kutleša je prošle godine objavio pet izvornih znanstvenih radova u znanstvenim časopisima indeksiranim u bazi Web of Science (WoS), a u tri je bio prvi autor.

Dobitnik godišnje nagrade za znanstveni doprinos unapređenju liječničke struke, za liječnike do 40 godina, jest Zenon Pogorelić, specijalist dječje kirurgije iz KBC-a Split. On je prošle godine objavio trinaest izvornih znanstvenih radova u znanstvenim časopisima indeksiranim u bazi Web of Science (WoS), a u osam je bio prvi autor.

Ivana Šmit, specijalistica interne medicine i subspecijalistica kardiolog iz Opće bolnice Sisak, dobitnica je nagrade HLK-a za promicanje interesa hrvatskog liječništva i zaštitu prava liječnika, djelujući na četiri razine - putem HLK-a, Hrvatske udruge bolničkih liječnika, Hrvatskog liječničkog sindikata i Radničkom vijeću sisačke bolnice. (Hina) 

Aktualno Bizarna krađa kod Koprivnice: Lopovi odnijeli ni manje ni više nego - gotovo cijelu kuću! Demontirana kućica (Foto: Dubravko Vutuc) Demontirana kućica (Foto: Dubravko Vutuc) Foto: Dubravko Vutuc Ostali su samo temelji (Foto: Dubravko Vutuc) Ostali su samo temelji (Foto: Dubravko Vutuc) Foto: Dubravko Vutuc +0 Vlasnik se šokirao (Foto: Dubravko Vutuc) Hrvatska Bizarna krađa kod Koprivnice: Lopovi odnijeli ni manje ni više nego - gotovo cijelu kuću! 1/3 >>

Aktualno Rusko blago: Divovska rupa iznad koje se helikopteri ne usude letjeti Mir Mir Foto: Profimedia.hr (Alrosa/Rex/Shutterstock) Mir - 3 Mir - 3 Foto: Profimedia.hr Mir - 2 Mir - 2 Foto: Profimedia.hr Mir - 1 Mir - 1 Foto: Profimedia.hr +0 Mir Zanimljivosti Rusko blago: Divovska rupa iznad koje se helikopteri ne usude letjeti 1/5 >>

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene