Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mali, ali važan korak

Novinar Dnevnika Nove TV potaknuo spajanje Slavonije i Kvarnera!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mali, ali važan korak u povezivanju Slavonije s morem stiže s Kvarnera. Sjajan spoj mora i kontinenta koji su potaknuli bivši ministar turizma Veljko Ostojić i ministar branitelja Predrag Matić - urodio je plodom. Branitelji zadrugari predstavili su se na Lošinju, a za prvi nastup na Jadranu zahvalni su našem novinaru - Marku Balenu.

Sve najbolje što Hrvatska nudi - tako bi se u najkraćim crtama moglo opisati trodnevno gostovanje Slavonaca na Lošinju. 'Krenulo je iz jednog neformalnog razgovora. Moram napomenuti da je vaš kolega Marko Balen bio začetnik te ideje', rekao je Pavo Baotić iz braniteljske zadruge 'Silos'.

Pročitajte i ovo Otkrivena velika mina u lošinjskom akvatoriju: Opsežna akcija u tijeku - 2 uklanjanje opasnosti FOTO Pogledajte kako izgleda velika mina kod hrvatskog otoka: Evakuirali stanovnike, akcija u tijeku Istarsko-slavonska posla (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Istarski pršut Istra i Slavonija udružile snage: Poticanje uzgoja i peterostruko povećanje proizvodnje

'To je bila jedna proba, ali mislim da će prerasti u tradicionalnu manifestaciju jer je odaziv jako dobar', rekla je Mirta Lozančić, pročelnica za financije, turizam i gospodarstvo grada Maloga Lošinja. I doista. Malo je tko odolio. Dalmatinski ribari u Malome Lošinju su se našli slučajno no priliku za dobru kupnju nisu propustili.

>> Porastao broj njemačkih turista!

Domaći znaju što valja, ali ni strancima nije dugo trebalo da otkriju sve čari Slavonije. I nije oduševljavala samo hrana. Običaji i tradicija također su imali svoju publiku. Tako sjajan odaziv nadišao je sva očekivanja.

'Ovo je novo iskustvo i ovako još nismo nigdje dočekani', rekao je Marijan Delić iz Županje. 'Posebno smo iznenađeni s turistima koji su se oduševili našim proizvodima. I puno su puta jučer postavili pitanje zašto toga nema u našoj ponudi, znači u turističkoj ponudi Hrvatske', rekao je Nenad Kraćun iz braniteljske zadruge 'Tikvica'.

Taj bi obrazac mogao promijeniti upravo Lošinj. 'Sigurno će iz ovoga proizaći jedna lijepa suradnja i na razini hotela i ugostiteljskih objekata', rekla je Lozančić. Mali Lošinj podigao je ljestvicu suradnje kontinenta i mora. Na drugima je da ih slijede.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene