Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izmjene Zakona

Novi Vladin prijedlog: Rad nedjeljom plaćao bi se barem 50 posto više nego ostalim danima

Aktualno Galerija Marin Piletić Marin Piletić Foto: DNEVNIK.hr Novosti o radu nedjeljom - 3 Novosti o radu nedjeljom - 3 Foto: DNEVNIK.hr Novosti o radu nedjeljom - 2 Novosti o radu nedjeljom - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Novosti o radu nedjeljom - 1 Galerija 1/4 >>
Od prvog dana sljedeće godine rad nedjeljom plaćat će se minimalno 50 posto više nego ostalim danima. To je novost u Vladinu prijedlogu zakonskog uređenja rada nedjeljom koja je predstavljena danas na sastanku Gospodarsko-socijalnog vijeća, a koja je dobila podršku i sindikata i Hrvatske udruge poslodavaca.

Pravila o višoj satnici za rad nedjeljom Vlada će uvrstiti u skore izmjene Zakona o radu te će se odnositi na sve zaposlene u Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Ilustracija Radikalni eksperiment Stotinu tvrtki uvelo novi način rada kakav bi mnogi poželjeli: "Vidjeli smo ogroman porast dobrobiti"

"Mi smo predložili u javnom savjetovanju 30 posto. Sada korigiramo, kao Vlada, i taj postotak dižemo na 50 posto, prateći dakako takva normativna uređenja u našem neposrednom susjedstvu, ponajprije mislimo na Sloveniju, Austriju i ostale zemlje", zaključio je ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin  Piletić.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 



 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene