Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gradonačelnik Varaždina alkoholiziran skrivio nesreću

Habuš: I ja sam čovjek od krvi i mesa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi varaždinski gradonačelnik Goran Habuš sinoć je skrivio prometnu nesreću, a izmjereno mu je 1,6 promila u krvi.

Policija je ne navodeći identitet izvijestila o prometnoj nesreći koju je skrivio varaždinski gradonačelnik Goran Habuš. Kako je utvrđeno, '39-godišnjak je sinoć oko 21:35 na raskrižju ulica Braće Radića i Frana Galinca u Varaždinu pod utjecajem alkohola od 1,58 promila, zbog nepropisnog skretanja u desno prednjim dijelom vozila udario u lijevi bočni dio automobila kojim je upravljala 32-godišnjakinja, stoji u policijskom priopćenju. Materijalna šteta iznosi 2.000 kuna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna oglasio se Varaždinski HDZ Problem bala i dalje nije rješen: 'Habušev prosvjed samo je još jedan igrokaz nesposobne vlasti' Slika nije dostupna Moguća ovrha VARAŽDINU PRIJETI BANKROT Gradskim stanovima istekao rok za vraćanje 9,3 milijuna kuna

Habuš je potvrdio događaj te je rekao da nije odbio alkotestiranje na licu mjesta već je sam zatražio vađenje krvi u bolnici.

'Točno je da sam jučer, kad sam se vraćao s proslave Martinja negdje oko 21:30 sati, nedaleko od moje kuće sudjelovao u lakšoj prometnoj nesreći. Prometna je prošla s manjom materijalnom štetom. Bio je to jedan trenutak nesmotrenosti koji se nije smio dogoditi, no, ja sam osim što sam gradonačelnik čovjek od krvi i mesa. Prihvatit ću sve posljedice i dogovornost prema rješenju prometne policije', izjavio je Habuš.

'Ono što se piše da sam odbio alkotest, to nije točno, ali ja se nisam slagao s rezultatom alkotesta pa sam i zatražio dodatno vađenje krvi. Rezultati će biti poznati kroz par dana', dodao je. Na pitanje koliko su pokazali uređaji za alkotest Habuš je samo rekao 'neću vam to reći'.

Dodajmo da je policija sinoć povodom proslave narodnog običaja krštenja mošta 'Martinje' provodila pojačani nadzor vožnje pod utjecajem alkohola.

Inače, Goran Habuš je novoizabrani varaždinski gradonačelnik koji je prije tjedan dana službeno preuzeo dužnost. Habuš je kao kandidat HNS-SDP-HSU-a u drugom krugu prijevremenih izbora za gradonačelnika Varaždina, 30. listopada, osvojio 70 posto glasova birača i tako pokorio protukandidata Zlatka Horvata.

Podsjetimo, Milan Bandić je zbog sličnog grijeha dao ostavku na mjesto gradonačelnika Zagreba. U ožujku 2002. godine Bandić je dao ostavku radi afere proizašle nakon njegovog neuspješnog pokušaja podmićivanja policajca koji ga je uhvatio kako vozi pod utjecajem alkohola. No, 2005. i 2009. je unatoč tome ponovno izabran za gradonačelnika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene