Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Horvat predao Grad

Varaždinski gradonačelnik Habuš preuzeo dužnost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Goran Habuš danas je u varaždinskoj Gradskoj vijećnici službeno preuzeo dužnost varaždinskog gradonačelnika.

Habuš je kao kandidat HNS-SDP-HSU-a u drugom krugu prijevremenih izbora za gradonačelnika Varaždina, 30. listopada, osvojio 70 posto glasova birača.

Bivši zamjenik gradonačelnika s ovlastima gradonačelnika Zlatko Horvat, koji mu je bio i protukandidat na izborima, Habušu je predao izvješća o gradskim projektima koji se provode ili su u planu te o stanju gradskog proračuna. Izvijestio ga je da su na dan 31. listopada nepodmirene obveze Grada Varaždina iznosile 43 milijuna kuna, a potraživanja Grada 54 milijuna kuna.

Rekao je kako mu je drago te je ponosan što ne napušta brod koji tone. Mislim da je grad Varaždin perspektivna sredina s dobrom poduzetničkom klimom i uvjeren sam da će to biti dobar poticaj za daljnji razvoj grada, dodao je Horvat.

Čestitao je novom varaždinskom gradonačelniku Habušu i njegovim zamjenicima Nataliji Martinčević i Vjeranu Radeliću na dobivenim izborima te im poželio puno uspjeha u vođenju Varaždina.

Gradonačelnik Habuš kazao je kako mu je čast preuzeti dužnost od čovjeka koji je u proteklih 30 godina puno učinio za Varaždin. Dodao je kako će on i njegovi zamjenici dati sve od sebe da u 18-mjesečnom mandatu ostvare sve što su planirali i obećali građanima.

'Veliki je posao pred nama. Dobili smo izviješće o stanju u gradu koje treba dobro proučiti te zatim obaviti razgovore s pročelnicima i početi pripremati gradski proračun za 2012. godinu', rekao je Habuš.

Najavio je da će zatražiti nezavisnu reviziju i dubinsko snimanje situacije u Gradu Varaždinu, a o toj reviziji će ovisiti kako će izgledati proračun za sljedeću godinu. 'O onome što će pokazati revizija ovisi hoćemo li ići s novim projektima. No, sigurno je da se započeti projekti nastavljaju', rekao je Habuš.

Nakon konferencije za novinare u Gradskoj vijećnici Habuš i Horvat su zajedno na vijećnicu postavili plaketu 'Srebrni cvijet Europe' koja je Varaždinu dodijeljena za uređenje i kvalitetu života građana općenito. (Hina)

Pročitajte i ovo Stričak i Bosilj Tko se predozirao? Žestoko se posvađali gradonačelnik i župan: "U kakvoj deluziji živi HDZ-ovac koji se s 2,02 promila tuče u cajkaškom klubu?" Kandidat ekstremno desnog AfD-a pobijedio za gradonačelnika na istoku Njemačke Dobio gotovo 60 posto glasova Raste popularnost ekstremne desnice: Kandidat AfD-a pobijedio za gradonačelnika na istoku Njemačke

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene