Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Evo što se prvo ruši!

Novi val rušenja: Bageri izlaze na teren za nekoliko dana!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo graditeljstva kreće u novi val rušenja bespravnih građevina. Obavljaju se posljednje pripreme, a bageri će na teren za svega nekoliko dana.

U Zadru je predano najviše zahtjeva za legalizacijom na razini Hrvatske. Time su se Zadrani pokazali kao pozitivan primjer. No, s druge strane, mnogo je toga zasad ostalo i neriješeno, posebno u zaleđu. Koja će lokacija u Hrvatskoj s prvim danima veljače biti prva na udaru, u Ministarstvu ne žele otkrivati, no sasvim je sigurno kako će se rušiti i na području Zagreba i na moru. Građevine predviđene za rušenje podijeljene su u kategorije, pa bi se prve na udaru trebale naći one koje nisu nastanjene.

Pročitajte i ovo Hidrant u Islamu Grčkom - 1 Još bez priključka Mjesta Zadarske županije napokon ušla u 21. stoljeće: Stigla je voda, no i dalje se čekaju priključci Sudar automobila Ugašen još jedan život Prometna nesreća u okolici Zadra: Poginula je jedna osoba, očevid u tijeku

>> Obračun s bespravnom gradnjom: Rušit će se koliko god treba, bez obzira na cijenu

'Mi ćemo početkom veljače krenuti s tom akcijom i krenut ćemo i na području Zagreba i na području mora. Oni socijalni slučajevi će biti vrlo problematični, tom ćemo pristupiti vrlo osjetljivo zajedno s nadležnim ministarstvima i centrima za socijalnu skrb', rekla je ministrica Anka Mrak Taritaš.

Da su troškovi zaista visoki, dovoljno govori podatak da rušenje kuće do 300 kvadrata stoji i do 300 tisuća kuna, ako vlasnik rušenje plaća državi. Dovoljan dokaz da se bespravna gradnja nikako ne isplati i da sve na kraju rezultira dvostrukom štetom.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene