Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivša ministrica Kolinda Grabar-Kitarović postala je pomoćnica glavnog tajnika NATO-a Andersa Fogha Rasmussena za javnu diplomaciju.


Hrvatska veleposlanica u SAD-u zbog novog će se posla vratiti u Bruxselles, potvrdio nam je glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Mario Dragun, te dodao kako datum njezina povratka još nije poznat.

Vezani članci U Bukureštu 3. summit inicijative tri mora (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Analiza Ivane Petrović: ''Vrlo je zanimljivo da se inicijativi priključuje i Njemačka, inače velika protivnica'' Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL) Predsjednica za britanski Guardian: "Ekstremna desnica u Hrvatskoj je izuzetak, a ne pravilo"

'Ovo je jedan od velikih uspjeha, te priznanje Hrvatskoj i diplomaciji koju u posljednje vrijeme sve češće prepoznaju kao diplomaciju koja ima kvalitetne osobe', rekao nam je Dragun.

Potvrdio nam je i kako Ministarstvo vanjskih osoba već ima ideju o tome tko će zamijeniti Kolindu Grabar-Kitarović na mjestu veleposlanice u SAD-u, ali je dodao kako se o imenima ne može govoriti sve dok netko ne bude i službeno izabran.