Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Novi privremeni upravitelj osječkog zatvora je Matko Ljuban koji je na tom mjestu zamijenio Slovana Đereka, potvrdio je ravnatelj Uprave za zatvorski sustav Ivan Damjanović.


Damjanović je odbacio medijska nagađanja kako je Đerek smijenjen zbog propusta u osiguranju Branimira Glavaša u osječkoj bolnici iz koje je Glavaš uoči parlamentarnih izbora uspio uputiti predizbornu video poruku.

Vezani članci Slika nije dostupna Glavaš u Zenici nema povlašteni tretman Slika nije dostupna Sabor traži da Glavašu ukinu tužbu kojom traži plaću

Damjanović tvrdi da je Đereku istekao mandat, odnosno rješenje o privremenom obavljanju dužnosti te da je Ljuban privremeno imenovan na čelo osječkog zatvora do raspisivanja natječaja i imenovanja novog upravitelja.

'Ovu promjenu ne bi povezivao sa slučajem Glavaš', kazao je
Damjanović, podsjetivši da u slučaju sporne snimke nije utvrđena Đerekova odgovornost niti je on bio predmet stegovnog postupka.

Nakon javne objave snimke, u kojoj je pritvorenik i optuženik za ratne zločine Glavaš iz osječke Kliničke bolnice optužio premijera Ivu Sanadera i HDZ za njegov kazneni progon, smijenjen je tadašnji načelnik Odjela osiguranja osječkog zatvora Ljubo Pribić.

Novi privremeni upravitelj Matko Ljuban do sada je bio pomoćnik upravitelja zagrebačkog zatvora.