Uz škole, Vladi prijeti i prosvjed ili čak štrajk carinika.

Galerija


Iz Carinskog sindikata Hrvatske podržavaju zahtjeve prosvjetara i ostalih javnih službi, za razliku od sindikata policije, državnih i lokalnih službenika te namještenika.

Vezani članci Josip Aladrović, ministar rada i mirovinskog sustava, i Martina Bolšec Oblak (Foto: Dnevnik.hr) Ministar Aladrović poručio sindikatima: "Objektivnih okolnosti za štrajk više nema. Nećemo platiti dane u štrajku nakon petka" Andrej Plenković na otvaranju Interlibera (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL) Andrej Plenković nakon ultimatuma poručio sindikatima: ''Nerazumno je štrajkati kada vam se podiže plaća''

Ovaj tjedan carinski sindikati imaju sastanak na kojem će odlučiti o prosvjedu ili štrajku.

"Tri sindikata koja su u pregovaračkom odboru državnih službenika oni imaju posebne dogovore s Vladom. Oni ne rade u interesu ostalih sindikata u državnoj službi.

Posebno ovdje mogu reći za Carinski sindikat Hrvatske. Rade nam štetu. Ne možemo se s njima složiti jer oni ne pregovaraju za nas posebno ne za carinsku službu i mi se tu sami moramo izboriti", rekao je predsjednik Carinskog sindikata Hrvatske Rino Štorić.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr