Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vlasti poručuju građanima - cijepite se

Novi slučajevi ospica u Dubrovniku, u bolnicu primljen mlađi muškarac, žena na kućnoj njezi

Ospice, ilustracija (Dnevnik.hr)
Ospice, ilustracija (Dnevnik.hr)
Aktualno Galerija +0 Ospice, ilustracija (Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
U Dubrovniku je zabilježen novi slučaj ospica, no vlasti poručuju kako su sporadične zaraze normalne i da mjesta za paniku nema.

U dubrovačku bolnicu zaprimljen je pacijent s kliničkom slikom ospica, izvještava reporterka Dnevnika Nove TV Paula Klaić Saulačić.

Pročitajte i ovo Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi policija objavila detalje Dvojica maloljetnika koja su pretukla trećeg u Lapadu završila u pritvoru Ilustracija U Austriji Buknula virusna zaraza koja pogađa djecu: U nekoliko dana 20 novih slučajeva, pune se kreveti na pedijatriji

Radi se o djelatnicima bolnice koji su se vjerojatno se zarazili u kontaktu s prvim bolesnikom, ističe Stjepan Đuričić, infektolog OB Dubrovnik.  

Muškarac mlađe dobi iz Dubrovnika je stabilan je i nalazi se na bolničkom liječenju, a gospođa pokazuje blaže simptome i ostala je na kućnom liječenju. 

Iz bolnice poručuju kako nema razlog za paniku i kako su ovakve sporadične zaraze očekivane, no još jednom ističu kako je najbitnije povećati procijepljenost, jer je Dubrovačko-neretvanska županija najmanje procijepljena u Hrvatskoj.

Pozivaju isto tako sve roditelje koji nisu cijepili svoju djecu da se jave svojim pedijatrima i to učine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene