Novi predsjednik uprave INE, Sandor Fasimon u Budimpešti se predstavio hrvatskim novinarima.

Galerija


Poručio je kako Ina mora nastaviti s uspješnim poslovnim rezultatima kao proteklih godina. Mjesto će preuzeti od Zoltana Aldotta, koji seli u Nadzorni odbor. Fasimon najavljuje da će dio pogona u Sisačkoj rafineriji biti zatvoren, a dio prenamijenjen. Obećava da će svi radnici biti propisno zbrinuti ili će im se pronaći novo radno mjesto unutar tvrtke. Fasimon je INU došao podignuti na višu tehnološku i proizvodnu razinu, a cilj mu je nastavak isplate dividende svim dioničarima tvrtke.

"Ovisi o potrebi za radnicima, vidjet ćemo što će biti s njima. INA uvijek brine o svojim radnicima, tako da nitko neće završiti na ulici. U najgorem slučaju, ako bude viškova, otpremnine će biti fer, to uopće nije upitno. Želimo nastaviti posao i iskoristiti puni potencijal INE. Znam da on postoji, znam kolege i znam koliko su profesionalni. Osobno, gledajući brojke, ja bih rafineriju koncentrirao na jedno mjesto. Vrlo vjerojatno u Rijeku, ali ne želim to reći definitivno. S obzirom na ekonomske čimbenike, to bi trebao biti slučaj. Zasigurno bismo trebali najveći dio investicije prebaciti u jedan dio te priče. To ne znači da ćemo napustiti neko mjesto, zadržat ćemo industriju i vidjeti što ćemo tamo proizvoditi“, kazao je Fasimon.

Vezani članci Sandor Fasimon, glavni operativni direktor tvrtke MOL-a (Foto: molgroup.info) Zoltan Aldott odlazi s mjesta prvog čovjeka INA-e, za novog predsjednika uprave MOL predlaže Sandora Fasimona Slika nije dostupna Zoltan Aldott o zatvaranju Rafinerije Sisak

Jedan od Fasimonovih interesa je i kutinska Petrokemija, a INA, odnosno MOL zainteresirani su za ulazak u vlasničku strukturu kutinske tvornice s još nekim strateškim partnerima.

Svoje dužnosti u INA-i Fašimon će službeno preuzeti sredinom šestog mjeseca, kada i stiže u Zagreb.

Iz Budimpešte se za Dnevnik Nove TV uživo javio reporter Ivan Forjan.

"Fasimon nam je rekao kako je u INU došao da bi se isključivo bavio menadžeriranjem. Njegov jedini posao bit će da INA postane što uspješnija tvrtka. Kaže kako ga vlasničke strukture INA-e uopće ne zanimaju. Zanimljivo, Fasimon se nedavno sastao s potpredsjednicom Vlade Dalić, ali kaže kako o reotkupu dionica INE nisu razgovarali. Cijelu tu priču oko vlasničke strukture INA-e treba gledati i kroz arbitražni spor koji je MOL pokrenuo protiv Hrvatske. Jedan od Fasimonovih interesa je i kutinska Petrokemija, pa možda s njim dođe i ta injekcija spasa za cijeli kutinski kraj i tvornicu.", izvijestio je Forjan.

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr