Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poljupci nad Kvarnerom

Idila Kosor i Pahora: Bit ćemo odlični susjedi!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor sastala se sa slovenskim premijerom Borutom Pahorom u hotelu Draga di Lovrana.

Kako je bilo dogovoreno, slovenski premijer jer pred hotel došao 15 minuta prije podneva. Čini se da je hrvatska premijerka bila nestrpljiva da vidi Pahora te je izašla na cestu i došla skroz do njegovog automobila. Naravno, niti ovoga puta nisu izostali srdačni poljupci i oboje nisu skidali smiješak s lica nakon što su se ponovno susreli.

Pročitajte i ovo Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj Požar u Sloveniji vatrena stihija FOTO/VIDEO Dramatični prizori u susjedstvu: Požar se vidi iz Ljubljane, u gašenju sudjeluje i vojska

>> Basel će riješiti problem Ljubljanske banke

Kosor i Pahor su nakon sastanka ispričali kako su razgovarali o proširenju gospodarske zemlje jer smo dvije države s malim tržištem koje zajednički mogu puno toga učiniti. Između ostalog, dogovorili su i zajednički nastup dviju država na EXPO-u koji će se 2012. održati u Južnoj Koreji, a osnovat će se i radna skupina koja će razmotriti mogućnost zajedničkog nadzora zraćnih prostora Hrvatske Slovenije.

Pahor: Možeš samo birati hoćeš li biti loš ili dobar susret

Slovenski premijer Pahor je rekao da smo mi dva susjedna naroda i da moramo surađivati. 'Ne možeš birati tko su ti susjedi. Možeš samo birati hoćeš li biti dobar ili loš susjed, a mi smo odlučili biti odlični susjed', rekao je Pahor.

Jadranka Kosor i Pahor danas nisu novinarima govorili o Ljubljanskoj banci osim što su napomenuli da se svi takvi problemi moraju riješiti sukcesijom među svim zemljama bivše Jugoslavije.

Hrvatska premijerka Jadranka Kosor je istaknula da ona i njena vlada imaju potporu Boruta Pahora u svim segmentima pregovora s EU. Dvoje premijera koji održavaju odlične odnose za ručak će imati riblji meni te će uživati u jednom najljepših pogleda na Kvarner.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene