Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dva ministra u Splitu

Basel će riješiti problem Ljubljanske banke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković i njegov slovenski kolega Samuel Žbogar podržali su dogovor o Ljubljanskoj banci.

Jandroković i Žbogar poduprli su dogovor čelnika Vlade dvaju država, Jadranke Kosor i Boruta Pahora koji su nedavno postigli sporazum da se problem hrvatskih štediša Ljubljanske banke riješi posredstvom Banke za međunarodna poravnanja u Baselu.

Pročitajte i ovo Predsjednik Milanović sudjelovao na sastanku povodom obilježavanja 20 godina članstva Slovenije u EU, 22. travnja 2024. okupljanje u Brdu kod Kranja Milanović o zasjedanju Sabora: "Neću nikoga požurivati, nikakva alkemija i metafizika, to su vrlo jednostavne stvari" Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj

'Vjerujemo kako će vrlo skoro doći do razgovora u Baselu koji će uroditi plodom. Onima koji će voditi pregovore u Baselu treba prepustiti da ih provedu do kraja na najbolji mogući način', izjavio je Jandroković dok je Žbogar dodao kako je nastavak pregovora glede Ljubljanske banke pozitivna vijest.

'Idemo korak po korak, na današnjem smo sastanku imali pozitivnu vijest o dogovoru glede nastavka pregovora o Ljubljanskoj banci u Baselu, a na jednom od slijedećih sastanaka imat ćemo novu pozitivnu vijest', zadovoljan je razvojem bilateralnih odnosa dvaju država slovenski ministar vanjskih poslova.

Dva ministra vanjskih poslova u Splitu su se sastala u sklopu otvaranja generalnog konzulata Slovenije u Splitu, a dogovorili su se i kako će u nekim državama sjeverne Afrike i bivših sovjetskih država Hrvatska i Slovenija otvarati zajednička diplomatska predstavništva. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene