Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Šimić ipak želi KIM

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivan Šimić, vlasnik poduzeća Chemoderm, nije odustao od kupnje karlovačkoga KIM-a. Pisao je Polančecu da se predomislio oko mljekare.

Iako je 12. kolovoza medijima priopćio kako je HFP-u poslao “prijedlog namjere” odustajanja od kupnje poduzeća, samo dva dana poslije HFP-u, odnosno predsjedniku Upravnog odbora Damiru Polančecu, poslao je novo pismo u kojem ga obavještava da ne odustaje od kupnje KIM-a, okrivljujući medije da su, “kao i sve do sada, pogrešno protumačili da je bilo riječi o definitivnom odustajanju”, piše Jutarnji list.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Polančec: 'Nije me iznenadilo odustajanje Chemoderma' Slika nije dostupna 'Chemoderm' odustao od kupnje KIM-a

>> 'Chemoderm' odustao od kupnje KIM-a

Šimić piše Polančecu kako je od “poznatih ekonomskih stručnjaka, gospodarstvenika koji ga osobno poznaju te domoljuba, primio mnogobrojne poruke podrške i savjete o neodustajanju i dosljednosti i ustrajnosti u privođenju kraju prijenosa dionica, odnosno potpisivanju ugovora o kupnji dionica KIM-a”.

Navodi i nekoliko konkretnih razloga zbog kojih ne želi odustati: “Zbog straha i nevjerice u budućnost KIM-a i poziva u pomoć predstavnika radničkog vijeća gospodina Desovića, zbog dosljednosti dogovora s kooperantima koji su mi dali potporu, zbog korektnog poslovnog odnosa s Karlovačkom bankom i zbog mogućeg bezrazložnog plaćanja iznosa jamčevine (2 posto od početne cijene dionica) u iznosu od 320.000 kuna (ukupni bi trošak iznosio oko 400.000 kuna).”

Jučer je Šimić potvrdio autentičnost pisma ne želeći ništa dodatno komentirati.

- Nemam što reći. Otkako je odlučeno da je moja ponuda za kupnju KIM-a najpovoljnija, nitko iz HFP-a nije mi se javio, ni službeno ni neslužbeno. Očekujem povratnu informaciju - kaže Šimić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene