Obavijesti Video Pretražite Navigacija

HFP poništio odluku o prodaji KIM-a Chemodermu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Upravni odbor Hrvatskog fonda za privatizaciju na današnjoj je sjednici jednoglasno odlučio poništiti svoju odluku od 2. kolovoza o prodaji 66,96 posto dionica karlovačkog KIM-a dugoreškoj tvrtki Chemoderm, odnosno odlučio je ne prihvatiti ni jednu ponudu za prodaju KIM-a.

Upravni odbor Fonda odlučio je i da će se u idućih nekoliko dana, najkasnije 10 do 15 dana, izvršiti konzultacije kako među članovima Upravnog odbora, tako i s menadžmentom KIM-a, te sindikatima o raspisivanju novog natječaja za tu mlijekarsku tvrtku.

Pročitajte i ovo Država prodaje vozila viđeno - kupljeno Država prodaje 24 vozila: U ponudi auti, kamioni i gliseri... Proizvodi u trgovini Fortenovin poljoprivredni sektor Hrvatski suverenisti: "Vlada ne smije dopustiti da izgubimo bitnu granu gospodarstva, kao što smo izgubili Inu i banke"

Tek kada se točno definira tekst novog natječaja s novim uvjetima Upravni će odbor održati svoju slijedeću sjednicu na kojoj će izvijestiti kad će biti raspisan novi natječaj, po novim, usuglašenim uvjetima, najavio je predsjednik Upravnog odbora, potpredsjednik Vlade Damir Polančec.

Predstavnik sindikata u Upravnom odboru Ozren Matijašević napomenuo je da prihvaćanjem takvih odluka na Fondu ostaje odgovornost za zaposlenike i njihove zaostale plaće. Dužnost je svih da se za to pobrinu kako bi tvrtka mogla dalje funkcionirati, kazao je.

Polančec je na to izvijestio da mu je jutros stigao faks iz Uprave u kojem traže novčanu pomoć za ukupno šest milijuna kuna zaostalih dugovanja i plaća prema kooperantima, zaposlenicima, te za ambalažu.

To će, dodao je, provjeriti stručne službe Fonda i Upravni će se odbor očitovati na najavljenoj, sljedećoj sjednici.

Sve što smo i do sada činili bilo je da pomognemo očuvaju KIM i od stečaja i od raspada, kazao je Polančec.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene