Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bježao od policije

Uhićen maloljetnik koji je nožem napao kontrolora u splitskom autobusu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Drugi put u tjedan dana napadnut je djelatnik splitskog Prometa. Ovaj put jedan od putnika nožem je napao kontrolora i pobjegao.

U samo tjedan dana došlo je do drugog napada na djelatnika splitskog Prometa. Naime, jedan je putnik u četvrtak nožem napao kontrolora dok je obavljao svoj posao. Na sreću, kontrolor se uspio obraniti, a policija je ubrzo uhitila maloljetnog napadača.

"Nakon što je prošlog četvrtka naš vozač zadobio po život opasne ozljede, ovo je drugi napad u tjedan dana u kojem je našim djelatnicima ugrožen život", poručili su iz splitskog Prometa i dodali kako im je potpuno neprihvatljivo svako nasilje, a pogotovo ono prema njihovim djelatnicima na radnom mjestu.

"Promet d.o.o. poduzet će sve potrebne korake kako bi zaštitio svoje djelatnike. Pozivamo policiju i Državno odvjetništvo na žurno i odlučno djelovanje protiv nasilnika! Uprava, Radničko vijeće i sindikati JGP Promet d.o.o. izražavaju svoje najdublje ogorčenje zbog još jednog u neprekinutom nizu svirepih napada na naše djelatnike", poručili su iz Prometa, a putnicima su se ispričali za neugodnosti i pretrpljeni strah.

Pročitajte i ovo Napad na svećenika u Sydneyju Istraga u tijeku Izbo biskupa zbog vjerskog ekstremizma, premijer hitno okuplja sigurnosne službe: "Mogu biti sretni što su živi..." Napad u Splitu - 3 Stravičan napad Novi preokret: Pomahnitali nasilnik koji se u Splitu zabijao autom i prijetio ipak ide u istražni zatvor

O cijelom se slučaju oglasila i splitska policija čije priopćenje prenosimo u cijelosti:

Jučer oko 15:15 sati, u Splitu u Zagrebačkoj ulici, u autobusu javnog gradskog prometa mlađa muška osoba je verbalno i fizički, a potom nožem napala 40-godišnjeg djelatnika gradskog prijevoza koji je od njega zatražio na uvid autobusnu kartu. Odmah po dojavi policijski službenici su operativnim postupanjem pronašli i uhitili maloljetnika. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je maloljetnik ostvario obilježja prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, radi čega je protiv istog podnijet optužni prijedlog i danas tijekom dana je odveden na nadležni prekršajni sud. Za sada, kod djelatnika gradskog prijevoza nisu utvrđene tjelesne ozljede.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene