Nema interneta u Oroslavju
Nema interneta u Oroslavju Foto: Screenshot/Facebook,V.Š.

Viktor Šimunić, novi gradonačelnik Oroslavja, u prošli je ponedjeljak prvi put ušao u svoj novi ured i tako zamijenio HDZ-ova Emila Gredičaka. Tjedan dana kasnije na društvenim se mrežama požalio da im je bivša vlast uskratila podatke, ali i ukinula internet.


Novi gradonačelnik Oroslavja Viktor Šimunić prije tjedan dana zamijenio je na tom mjestu Emila Gredičaka iz HDZ-a.

Vezani članci Viktor Šimunić Viktor Šimunić: "Predsjednik lokalnog HDZ-a nam je poručio - 'Sa smećem ne želim imati posla..'" Filip Zoričić, Viktor Šimunić i Petra Škrobot Nova lica poremetila su planove političkim veteranima: Razgovarali smo s ljudima čiji su rezultati na izborima sve iznenadili, otkrili su nam prve korake nakon pobjede

Tjedan dana kasnije Šimunić je na društvenim mrežama objavio da im je bivša vlast uskratila pristupne podatke, ukinula internet, a ključevi od ormarića stigli su tek jutros.

Navodi da je iz inata namjerno ugašen projekt koji su građani platiti više od 800 tisuća kuna.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

"Daje se na znanje!

Tijekom jučerašnjeg dana došlo je do prekida besplatnog gradskog interneta. Dolaskom ujutro na posao internetske veze nije bilo ni na jednom gradskom računalu.

Prošli tjedan smo od bivše vlasti zatražili pristupne podatke za internet, kao i sve ključeve od ormarića. Podatke nismo dobili, internet su prekinuli, a ključevi su danas ujutro doneseni u gradsku upravu.

Projekt koji smo svi skupa platili više od 800 tisuća kuna iz inata je ugašen. Budući da su nam pobrisali bazu podataka, nažalost ne znamo ni tko je sve koristio internet niti koliko ima korisnika.

Slijedi popis inventara i analiza stanja, a o svemu ćemo vas izvještavati, no nažalost problem zbog kompleksnosti ne možemo riješiti odmah. Molim vas za razumijevanje i strpljenje.
Shvaćam ljutnju i ogorčenost, međutim ovo nije bila moja odluka.
Molim sve koji su uložili svoja sredstva u opremu i koristili besplatni gradski internet da se jave na mail grada: grad@oroslavje.hr", napisao je na Facebooku gradonačelnik Oroslavja Viktor Šimunić.