Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Institucije su zakazale?

Sin ubio oca, Dnevnik Nove TV doznao nove detalje tragedije: "48 sati ranije sudjelovao je u incidentu"

Aktualno Galerija Ivan Čorkalo, reporter Dnevnika Nove TV Ivan Čorkalo, reporter Dnevnika Nove TV Foto: Dnevnik Nove TV Policija - 1 Policija - 1 Foto: Dnevnik Nove TV Policija - 2 Policija - 2 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Policija - 3 Galerija 1/4 >>
Na zagrebačkom Črnomercu sin je u kući ubio 51-godišnjeg oca u subotu te se dao u bijeg, no policija ga je ubrzo ulovila. Najnovije detalje doznao je reporter Dnevnika Nove TV Ivan Čorkalo.

Tragedija u Zagrebu. U elitnom zagrebačkom naselju u obiteljskoj kući sin je ubio 51-godišnjeg oca. Očevid je trajao cijeli dan. 

Uživo s terena javio se reporter Dnevnika Nove TV Ivan Čorkalo

"Policija još uvijek nije izašla s rezultatima očevida, a kako doznajem, motiv ovog stravičnog zločina zapravo je namjera. Čini se da će ovaj slučaj po svemu sudeći biti još jedan od onih u kojima će se preispitivati uloga institucija - tu se prvenstveno misli na psihijatrijsku bolnicu. Naime, 25-godišnjak koji je ubio svog oca boluje od shizofrenije", izvijestio je Čorkalo pozivajući se na izvor blizak obitelji.

Pročitajte i ovo Obilježavanje mjeseca svjesnosti o oboljenjima debelog crijeva Opasna bolest Većina ignorira znakove: ''Dok pričamo tu danas, 2000 ljudi hoda u Hrvatskoj, a da ne zna da je bolesno''

"Kako doznajem, proteklih nekoliko tjedana stanje mu se pogoršavalo, a prije samo 48 sati sudjelovao je u incidentu u jednom kafiću nakon kojega je bio priveden u policiju. Bila je tamo i hitna pomoć koja ga je pregledala zbog eventualnih ozljeda u toj tučnjavi. Međutim, tada se njegovo psihičko stanje nije razmatralo, a ono je očito bilo takvo da je 48 sati nakon toga počinio stravičan zločin i nožem usmrtio svog oca", istaknuo je Čorkalo.  

"Tome nije prethodila nikakva svađa, već je prema tvrdnjama bližnjih obitelji, on to učinio s namjerom. Nakon što je počinio zločin, dao se u bijeg uzbrdo uz ulicu, a zanimljivo je i da u ovoj ulici svega nekoliko stotina metara dalje živi i premijer Andrej Plenković", dodao je reporter Dnevnika Nove TV.

Pročitajte i ovo Preminuo Nikola Vuljanić Osnivač laburista Preminuo bivši saborski zastupnik i europarlamentarac Nikola Vuljanić

"Policija je odmah po počinjenju zločina bila obavještena i vrlo brzo ga je uhvatila i stavila pod nadzor. Očevid je trajao cijeli dan, bili su ovdje okupljeni i susjedi koje je ovaj tragičan zločin šokirao i nitko nije bio previše voljan govoriti. No, u ovom slučaju ponovo će se preispitivati uloga institucija - kako je moguće da osoba, za koju se tražila hospitalizacija, s tako teškom psihičkom dijagnozom bude na slobodi i slobodno šeće, da je se olako pušta samo pod terapijom i pod lijekovima", kazao je Čorkalo. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene