Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Huškačke izjave kao prijetnja

Nove optužbe iz BiH: Karamarko je ekstremni desničar

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bosanskohercegovačka stranka Demokratska fronta u utorak je na račun predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka izrekla novi niz teških optužbi i uvreda.

"DF osuđuje nastavak miješanja Tomislava Karamarka, predsjednika HDZ-a u unutarnja pitanja Bosne i Hercegovine, a njegove huškačke izjave drži prijetnjom za stabilnost i europsku budućnost regije", priopćeno je iz središnjice te stranke u Sarajevu.

Pročitajte i ovo Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima Glasanje u Mostaru za Hrvatski sabor XI jedinica Otvorena birališta za Hrvatski sabor: U BiH registrirano više od 200.000 glasača

Karamarka optužuju da je "nakon ekstremističkih izjava kojima otvoreno priziva secesiju i podjelu Bosne i Hercegovine" u utorak otišao i korak dalje i "dao sebi za pravo govoriti o tome što je za njega prihvatljivo u BiH, a što ne".

"U DF-u držimo da takvo ponašanje Karamarka svrstava HDZ uz bok ektremističkim ultradesničarskim strankama kakve su Jobbik i Nacionalni front. Da u tim navodima imamo pravo govori i činjenica da je potpredsjednik HDZ-a Drago Prgomet dao ostavku zbog Karamarkove ultradesničarske politike", stoji u priopćenju.

'Neka Vlada smekša svoje stavove'

Iz stranke koju predvodi Željko Komšić Karamarku su poručili da neće uspjeti projekt podjele BiH koji je naknadno na sudu okvalificiran kao "zajednički zločinački pothvat".

Dodali su da su se tvrdnje o pravu na skrb za sunarodnjake izvan granica mogle čuti i ranih 90-ih kada je Srbija pod izgovorom brige za Srbe izvan Srbije izvela agresiju na BiH, odnosno na Hrvatsku.

U priopćenju DF-a navedeno je i kako se nadaju da će i građani Hrvatske postati svjesni opasnosti koja se nadvila nad njihovom zemljom te da će "odlučno odbaciti povratak u prošlost koju priziva Karamarko". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene