Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što vi mislite?

58 posto građana podupire uvođenje strožih pedagoških mjera u škole

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Portal EduCentar istražio je kakav je stav građana o uvođenju strožih pedagoških mjera. Više od polovice ispitanika (58%) podržava uvođenje takvih mjera.

Nekada su odgojne mjere bile šibom po dlanu. Međutim, nova vremena donose i nova pravila. Pedagoške mjere za učenike do sada su bile propisane u statutima škola, no Ministarstvo obrazovanja i športa najavilo je uvođenje pravilnika kojima bi iste mjere bile propisane za sve.

Pročitajte i ovo Ilustracija Anketa Dnevnika Nove TV Koja vam je cijena kuglice sladoleda prihvatljiva? Pogledajte kako ste glasali Nova gradska knjižnica u Rijeci Otvorena nova knjižnica Povijesni trenutak: Grad koji teče dobio je najljepši poklon, čekalo se u kilometarskim kolonama

Shodno skorašnjim promjenama, portal EduCentar proveo je anketu na gotovo 350 ispitanika o uvođenju strožih pedagoških mjera u školama.

Više od polovice ispitanika (58%) podržava uvođenje strožih pedagoških mjera.

'Da, svakako škole trebaju preuzeti odgoj djece na vrijeme, ako to roditelji već nisu u stanju', komentirao jedan od ispitanika, dok se drugi nadovezuje kako 'nema autoriteta koji je u odgoju itekako nužan.' Jedan od ispitanika ističe da u današnje vrijeme 'roditelji nemaju dovoljno vremena za pravilan pristup djetetu, stoga je potrebna jača uloga obrazovnog sustava u odgoju'.

VIDEO Učenici kriomice snimili učitelja 'u akciji' - Ovaj ih optužio da pretjeruju!

Trećina ispitanika (30%) podržava strože pedagoške mjere, no ovisno o kojoj vrsti mjere se radi.

'Ne dolazi u obzir nikakva vrsta nasilnih metoda. Ukori i ukori pred isključenje su dobri koncepti, ali se ne provode kako spada. Također, za nasilje među djecom potrebno je uvesti strože kazne. Recimo suspenzije – privremena isključenja, dok bi u složenijim slučajevima centar za socijalnu skrb trebao biti više uključen', predlaže jedan od ispitanika.

Također ispitanici navode da 'tjelesno kažnjavanje nije primjereno, nego da je potrebno djecu usmjeriti na vraćanje zajednici – volontiranje'.

Svega 12% ispitanika nije za uvođenje strožih pedagoških mjera.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene