Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kako navodi portal Gadgeterija, nova Vlada RH planira modernizirati i informatizirati javnu upravu radi ušteda u tom golemom sustavu.


Naime, u Programu Vlade RH za razdoblje od 2011. - 2015., stoji 'uvođenjem programa i softvera otvorenoga koda u državnu upravu za početak ondje gdje je moguće. Ovo je veliki i složen projekt koji će se raditi u segmentima s velikom pripremom.

Vezani članci Andrej Plenković Vlada usvojila paket mjera pomoći za građane i poduzetnike: "Sprječavamo da od 1. travnja cijena struje bude 100 posto veća" Ilustracija Poskupjelo je gorivo: Ovo su nove cijene

Besplatni softver radi osiguranja neovisnosti 

Cilj je u državnoj upravi uvesti besplatan softver, čime bi se osigurala neovisnost državne uprave o bilo kome, a time i potaknuo razvoj IT sektora koji bi sve to osiguravao i održavao.'

Osim uvođenja 'otvorenog koda', čime bi se uštedjela značajna sredstva, dosad korištena za nabavu licenciranih programa, nova Vlada RH planira i proširenje optičke mreže, poboljšanje rada e-uprave, uvođenje elektroničkog identiteta te korištenje sredstava iz fondova EU za ICT projekte.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju