Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uštede radi

Nova Vlada planira uvesti 'otvoreni kod' u javnu upravu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako navodi portal Gadgeterija, nova Vlada RH planira modernizirati i informatizirati javnu upravu radi ušteda u tom golemom sustavu.

Naime, u Programu Vlade RH za razdoblje od 2011. - 2015., stoji 'uvođenjem programa i softvera otvorenoga koda u državnu upravu za početak ondje gdje je moguće. Ovo je veliki i složen projekt koji će se raditi u segmentima s velikom pripremom.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Govorio i o obnovi Plenković poslao poruku BiH pa poručio: "Naša flota jedna je od najvažnijih na Mediteranu" Vremenski tijek uvođenja eura SJEDNICA VLADE Stižu velike promjene koje će izmijeniti živote građana, Plenković: ''Danas mijenjamo 65 zakona, a uskoro još 23''

Besplatni softver radi osiguranja neovisnosti 

Cilj je u državnoj upravi uvesti besplatan softver, čime bi se osigurala neovisnost državne uprave o bilo kome, a time i potaknuo razvoj IT sektora koji bi sve to osiguravao i održavao.'

Osim uvođenja 'otvorenog koda', čime bi se uštedjela značajna sredstva, dosad korištena za nabavu licenciranih programa, nova Vlada RH planira i proširenje optičke mreže, poboljšanje rada e-uprave, uvođenje elektroničkog identiteta te korištenje sredstava iz fondova EU za ICT projekte.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene