Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NOVA TV DOZNAJE

Plenković poručio da uvođenje eura nije razlog za povećanje cijena: Vlada će u utorak na sastanak pozvati predstavnike trgovačkih lanaca

Zbog divljanja cijena Vlada je odlučila pozvati predstavnike trgovačkih lanaca na sastanak.

Nova TV doznaje da će Vlada u utorak na sastanak pozvati predstavnike trgovačkih lanaca.

Pripremaju i dodatne odluke zbog divljanja cijena, a nakon što je euro postao službena hrvatska valuta.

Premijer Andrej Plenković sazvao je sastanak s ministrima i predstavnicima Porezne uprave, Carinske uprave i Državnog inspektorata. Na Twitteru se oglasio Plenković koji je vezano uz povećanje cijena napisao:

"Sazvao sam sastanak s nadležnim ministrima te predstavnicima Porezne uprave, Carinske uprave i Državnog inspektorata vezano uz daljnje aktivnosti kako bismo zaštitili potrošače od neopravdanog dizanja cijena. Uvođenje eura nije razlog za povećanje cijena roba i usluga", poručio je.

 

 

Porast cijena u novoj godini već je počeo, tako od ponoći građane očekuju više cijene goriva. Vlada je donijela novu Uredbu o ograničavanju cijena prema kojoj će litra benzina od sutra biti skuplja za 5 centi pa će stajati jedan euro i 33 centa.

Pročitajte i ovo Euro: Ilustracija - 4 BILO JE SVEGA Prvi dan u eurozoni: Reporter Dnevnika Nove TV cijeli je dan proveo u inspekciji bankomata, plaćao kunama i eurima

Litra dizela poskupljuje pak 3 centa. Građani će tako od sutra litru dizela plaćati jedan euro i 47 centi.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene