Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Novinarski tim Nove TV za otkriva tužnu priču najmlađih iz Voltinog naselja u Zagrebu.


Šokantne prizore zabilježila je naša kamera u dječjem vrtiću u zagrebačkom Voltinom naselju. 110 djece ondje svaki dan jede i spava među štakorima, u vlazi, oko dotrajalih instalacija.Grad već godinama polako priprema izgradnju novog objekta, jer postojeći radi bez dozvole već 15 godina. U 40 godina staroj baraci i opasnom dvorištu dječica nisu sama. Stanari kvarta koji žive u blizini vrtića svjedoče da se okolo šetaju narkomani koji iza sebe ostavljaju igle. Ni štakori nisu rijetki gosti. 'Štakori su i u Sheratonu kako ne bi ovdje bili. Vidjeli smo ih. Protiv žohara se borimo, dolazi ekipa za dezinsekciju i to dolazi petkom popodne i tri dana nakon toga više nije opasno za ljude ili za djecu', rekla je Višnja Meštrović, kuharica u vrtiću.

Vezani članci Slika nije dostupna Pet naselja u zapadnom Zagrebu 7 dana bez tople vode Slika nije dostupna Preminuo junak koji je htio spriječiti pljačku

Puno veća opasnost od gamadi i otrova za djecu su struja i požari. 'Ostajemo bez struje. Struja je slaba na objektu. Instalacije su i opasne, povremeno se javljaju zujanja i utičnice se zagrijavaju. Moglo bi doći do požara. S centralnim grijanjem imamo velikih problema. Negdje nam istječe jedan dio vode iz sustava pod sam objekt. Vlagu probija kroz zid', ispričala je Rosana Marcinjaš - Lončar, ravnateljica. Na pitanje Poglavarstvu kad će novi vrtić dobili smo odgovor pročelnika Jelavića: 'Ishođena je lokacijska dozvola i u tijeku je izrada glavnog projekta za ishođenje potvrde na glavni projekt.' No, doznajemo da izgradnja novog vrtića stoji, jer bi prema nacrtima ekonomski prilaz novom objektu sada trebao biti s druge strane, a na toj strani nema dovoljno mjesta za prilaz. Pa se posljednje tri godine čeka da netko nacrta prilaz s neke druge strane ili sredi gradnju prilaza preko neke druge parcele.