Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mališani iz Zagreba

Djeca iz vrtića jedu sa štakorima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novinarski tim Nove TV za otkriva tužnu priču najmlađih iz Voltinog naselja u Zagrebu.

Šokantne prizore zabilježila je naša kamera u dječjem vrtiću u zagrebačkom Voltinom naselju. 110 djece ondje svaki dan jede i spava među štakorima, u vlazi, oko dotrajalih instalacija.Grad već godinama polako priprema izgradnju novog objekta, jer postojeći radi bez dozvole već 15 godina. U 40 godina staroj baraci i opasnom dvorištu dječica nisu sama. Stanari kvarta koji žive u blizini vrtića svjedoče da se okolo šetaju narkomani koji iza sebe ostavljaju igle. Ni štakori nisu rijetki gosti. 'Štakori su i u Sheratonu kako ne bi ovdje bili. Vidjeli smo ih. Protiv žohara se borimo, dolazi ekipa za dezinsekciju i to dolazi petkom popodne i tri dana nakon toga više nije opasno za ljude ili za djecu', rekla je Višnja Meštrović, kuharica u vrtiću.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dan obrnutih uloga Kad učenici postanu profesori.... Slika nije dostupna Radovi na vrelovodnoj mreži Pet naselja u zapadnom Zagrebu 7 dana bez tople vode

Puno veća opasnost od gamadi i otrova za djecu su struja i požari. 'Ostajemo bez struje. Struja je slaba na objektu. Instalacije su i opasne, povremeno se javljaju zujanja i utičnice se zagrijavaju. Moglo bi doći do požara. S centralnim grijanjem imamo velikih problema. Negdje nam istječe jedan dio vode iz sustava pod sam objekt. Vlagu probija kroz zid', ispričala je Rosana Marcinjaš - Lončar, ravnateljica. Na pitanje Poglavarstvu kad će novi vrtić dobili smo odgovor pročelnika Jelavića: 'Ishođena je lokacijska dozvola i u tijeku je izrada glavnog projekta za ishođenje potvrde na glavni projekt.' No, doznajemo da izgradnja novog vrtića stoji, jer bi prema nacrtima ekonomski prilaz novom objektu sada trebao biti s druge strane, a na toj strani nema dovoljno mjesta za prilaz. Pa se posljednje tri godine čeka da netko nacrta prilaz s neke druge strane ili sredi gradnju prilaza preko neke druge parcele.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene