Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Naselje Voltino bez vode

Velike gužve u prometu: Puknuo cjevovod, dio Selske ceste pod vodom

Ilustracija: Davor Puklavec/PIXSELL
Ilustracija: Davor Puklavec/PIXSELL
Aktualno Galerija +0 Ilustracija: Davor Puklavec/PIXSELL Galerija 1/1 >>
U Zagrebu je zbog puknuća cjevovoda zatvorena Selska cesta između raskrižja s ulicama Zagorska i Baštijanova. Izlile su se veće količine vode te je došlo do oštećenja kolnika, a naselje Voltino je bez vode.

Zbog puknuća magistralnog cjevovoda u zoni raskrižja Selske ceste i Krapinske ulice prekinut je promet Selskom na dijelu od Baštijanove do Zagorske, a zatvorena je i Krapinska od Čakovečke do Selske.

Autobusna linija 109 vozi obilazno Zagorskom, Golikovom i Baštijanovom do Selske te dalje uobičajenom trasom, a prometna policija preusmjerava i osobna vozila. Na prilaznim koridorima zoni ograničenog prometa očekuju se gužve, a već sada vozi se sporije na širem području radova.

Pročitajte i ovo Mjesto Ruda - 1 U Dalmatinskoj zagori Deseci tisuća ljudi ostali bez vode, zamalo se dogodila i katastrofa, ali stižu dobre vijesti: ''Kvar je popravljen'' Mjesto Ruda - 3 Cetinska krajina Puknuo je magistralni cjevovod, voda je tekla cestom i nosila sve pred sobom: "Da su djeca 10 minuta kasnije išla na misu, diglo bi ih u zrak"

Uz kolnik poplavljena su dvorišta okolnih stambenih objekata. Angažirane su dežurne ekipe tvrtke Vodoopskrba i odvodnja, Zagrebački holding d.o.o. - Podružnice zagrebačke ceste, četiri Dobrovoljna vatrogasna društva Vatrogasne zajednice Grada Zagreba i Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba s ukupno 20 vatrogasaca.

Mjesto događaja osigurava policija, koja će zajedno sa službenicima prometnog redarstva Grada Zagreba regulirati promet na okolnim prometnicama, navode iz gradskog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

Bez vode su potrošači Voltinog i moguće u okolnim naseljima. Na terenu su cisterne s pitkom vodom te interventne ekipe tehničkih službi, stoji u službenoj obavijesti Grada.

Stanje u prometu

Na pojedinim dionicama autocesta i ostalih cesta u tijeku su radovi na obnovi ili izgradnji kolnika te košnje, pa se vozače poziva na opreznu vožnju.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u unutrašnjosti. Ima je i na autocesti A1 između čvorova Lučko i Karlovac, tunela Mala Kapela i Sveti Rok. Na mjestima pod maglom kolnici su vlažni i skliski.
Na zagrebačkoj obilaznici (A3) zbog radova na mostu Sava, između čvorova Kosnica i Ivanja Reka u smjeru Lipovca vozi se suženim kolnikom.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene