Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova TV doznaje

Milijunski posao pod sumnjom: S remontom, u hangar vojnih helikoptera upali i istražitelji

Napokon počeo remont vojnih helikoptera (Dnevnik.hr) - 6
Napokon počeo remont vojnih helikoptera (Dnevnik.hr) - 6
Aktualno Galerija Napokon počeo remont vojnih helikoptera (Dnevnik.hr) - 2 Napokon počeo remont vojnih helikoptera (Dnevnik.hr) - 2 Napokon počeo remont vojnih helikoptera (Dnevnik.hr) - 6 Napokon počeo remont vojnih helikoptera (Dnevnik.hr) - 6 Napokon počeo remont vojnih helikoptera (Dnevnik.hr) - 5 Napokon počeo remont vojnih helikoptera (Dnevnik.hr) - 5 Napokon počeo remont vojnih helikoptera (Dnevnik.hr) - 4 Napokon počeo remont vojnih helikoptera (Dnevnik.hr) - 4 +1 Napokon počeo remont vojnih helikoptera (Dnevnik.hr) - 3 Galerija 1/6 >>
Priča koju smo početkom tjedna prvi objavili na portalu Dnevnik.hr dobila je nastavak. Vojni helikopteri koji se koriste u brojnim akcijama spašavanja, najviše u ljetnoj sezoni - sada su na remontu.

Čekali su na popravak, pa su na istom mjestu dočekali i zimu. Vojne helikoptere i danas je snimila naša kamera. Otkrivamo zašto je pod sumnjom milijunski posao.

Pročitajte i ovo Odbjegli vlak u Indiji Pokrenuta istraga VIDEO Odbjegli vlak jurio 70 kilometara bez vozača Istraga; ilustracija - 2 što je u pozadini? Hrvatska traži istragu zbog smrti Alekseja Navaljnog: "Moguće je da će se iste stvari događati hrvatskim političarima"

Jedan dio rastavljen je prije nekoliko dana, o čemu svjedoče i ekskluzivne fotografije, koje smo tada objavili. Da su s remontom u hangare upali i istražitelji, službeno je potvrđeno Novoj TV.

"Djelatnici Službe vojne policije u suradnji sa službenicima Uprave kriminalističke policije, a temeljem zahtjeva Županijskog državnog odvjetništva u Velikoj Gorici, provode izvide u konkretnom predmetu... S obzirom da je postupanje tajno, nismo u mogućnosti iznijeti više detalja u odnosu na konkretno vojno istraživanje", priopćio nam je MUP.

"Vjerujte mi, vrlo iskreno, nisam upućen u to, vjerujem da će vrijeme pokazati ukoliko tu ima elemenata, zasad znam da remont ide onako kako smo predvidjeli", uvjerava nas Mirko Šundov, načelnik Glavnog stožera OSRH.

Neslužbeno, provjerava se ima li tvrtka imena Ruski helikopteri koja je dobila posao i servisirat će ih s hrvatskim stručnjacima dozvole baš za ovu vrstu letjelica. "Vjerujem da strana s kojom je ZTC sklopio ugovor ima sve ono što je potrebito da remont bude napravljen profesionalno i stručno. Vjerujem da će remont najbolje obaviti onaj tko je proizveo", kaže Šundov.

Tražili smo ih to i ranije, ali spornu dokumentaciju i ugovor nitko javno ne pokazuje. Od ministra obrane Damira Krstičevića, koji i danas izbjegava razgovor na ovu temu, SDP će tražiti očitovanje.

"Prema ministarstvu ću uputiti pitanje i tražiti izvješće, zbog čega je ponovni zastoj prema informacijama koje imam, kako i na koji način ga misle riješiti. Uistinu ne želim vjerovati da je netko odabrao nekoga, a da on nema za to potrebne kvalifikacije i specifikacije", kaže Igor Dragovan, predsjednik Odbora za obranu (SDP).

Jer posao nije jeftin. Popravak helikoptera, koji se koriste za medicinske letove, pomažu u gašenju požara, traganju i spašavanju - težak je više od 207 milijuna kuna novca poreznih obveznika. Tek je počeo, a već je pod povećalom civilnih i vojnih istražitelja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene