Obavijesti Video Pretražite Navigacija
US ARMY WAR COLLEGE

Američka vojna škola koju je pohađao Damir Krstičević odgovorila na upit je li ministar plagirao završni rad

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka vojna škola USAWC (US Army War College), u koju je krajem 90-ih išao ministar obrane Damir Krstičević, odgovorila je na upit reporterke Nove TV Srne Bijuk o navodnom plagiranju, odnosno navodnom ministrovu nepravilnom citiranju dijelova završnog rada u toj školi, o čemu je vijest objavio portal Index.hr.

US Army War College u svom je odgovoru podsjetio da u to vrijeme (kada je Krstičević pohađao ovu školu, op.a.) USAWC nije bio koledž na kojem se mogla steći akademska titula u rangu magisterija, kao što je to slučaj danas.

Pročitajte i ovo Rad trgovina i šoping-centara planirajte kupovinu Pogledajte koje su trgovine i šoping-centri otvoreni ove nedjelje Ilustracija Važna objava Nezakoniti otkazi, mobing, plaće na ruke... Izvješće koje prikazuje što se događa u Hrvatskoj

''Te godine general Damir Krstičević napisao je rad 'United Nations protection force in Croatia'. Napisao ga je kao zadatak u sklopu tečaja, a ne kao završni rad. I tada, kao i sada, US Army War College očekuje od polaznika puni profesionalni integritet. S time u vezi, a što se tiče ovog rada, mentor je 1998. prihvatio citate kao odgovarajuće'', stoji u odgovoru USAWC-a.

Podsjetimo, odmah po objavi informacije o navodnom kopiranju dijelova u radu bez citata, a o čemu je vijest objavio portal Index.hr, ministar je sazvao izvanrednu konferenciju za medije na kojoj je kazao kako je riječ o seminarskom, a ne završnom radu, te da se protiv njega provodi hibridno djelovanje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene