Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vanja Marušić

Nova ravnateljica USKOK-a, poznata po suđenju bivšem premijeru Sanaderu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nova ravnateljica Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, Vanja Marušić, na dužnost će stupiti sredinom mjeseca.

Glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske Dražen Jelenić donio je danas odluku kojom je imenovao Vanju Marušić za ravnateljicu Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta na vrijeme od četiri godine te je dužna stupiti na dužnost 19. studenog 2018, objavio je DORH. 

Pročitajte i ovo Uhićenje, ilustracija uhićeni su USKOK objavio za što točno tereti bivšeg pročelnika i županijskog tužitelja Ilustracija u koordinaciji s USKOK-om Nova akcija PNUSKOK-a: Uhićene dvije osobe, neslužbeno se doznalo tko je meta istražitelja

Vanja Marušić je od siječnja 2015. godine do današnjeg imenovanja obnašala dužnost županijske državne odvjetnice u Županijskom državnom odvjetništvu u Rijeci. 

Tužiteljica Marušić široj je javnosti postala poznata kao zastupnica optužbe u antikorupcijskom postupku bivšem premijeru Ivi Sanaderu u slučaju Ina-MOL, u koji je naknadno uključen i direktor MOL-a Zsolt Hernadi, nedostupan hrvatskom pravosuđu.

Prema pisanju medija, kandidatkinje za novu ravnateljicu Uskoka bile su i dosadašnja ravnateljica Tamara Laptoš te riječka tužiteljica Sajonara Čulina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene