Norveška premijerka Erna Solberg (Foto: AFP)
Norveška premijerka Erna Solberg (Foto: AFP)

Norveška premijerka Erna Solberg iskoristila je službeni posjet Bratislavi za lovljenje pokemona ulicama starog dijela grada te je iskoristila stanku između sastanaka kako bi, zureći u svoj mobitel, ulicama Bratislave tražila pokemone.


Norveška premijerka Erna Solberg iskoristila je službeni posjet Bratislavi za lovljenje pokemona ulicama starog dijela grada.

U pratnji zaštitara, dužnosnika i televizijskih kamera, Solberg je iskoristila stanku između sastanaka kako bi, zureći u svoj mobitel, ulicama Bratislave tražila pokemone.

Norveška premijerka (55) poznata je zaljubljenica u kompjuterske igrice. Globalno popularnom igrom Pokemon Go zarazila ju je mlađa sestra.

"Ona me 'navukla' kad je pronašla pokemona na mojoj verandi", rekla je Solberg u intervjuu za Aftenposten prošli vikend.

Slovačka u ovom polugodištu predsjeda EU-om, a Solberg je došla u Bratislavu, iako Norveška nije članica Unije, ali je s njom blisko povezana, kako bi branila norveške interese tijekom pregovora o Brexitu. (Hina)