Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I Ena treba pomoć

'Voljela bih da se nađemo Nora, Stefani i ja i malo se podružimo'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedanaest godina traje borba osječanke Ene s tumorom na mozgu. S operacije u Muenchenu, uvjerena je, vratit će se zdrava.

U tijeku je akcija za hrabru Enu Šarac, koja je tijekom akcije za Noru, poručila kako se novac namijenjen njezinoj operaciji donira baš malenoj Nori Šitum. Sada je na Eni red - 1. ožujka očekuje ju zahvat u Muenchenu. 'Jednostavno nema predaje, nema posustajanja, nema. Uvijek, jednostavno s osmjehom na licu i tako punih 11 godina', kaže hrabra Ena.

Pročitajte i ovo Zdravstvo u Zadru - 4 Tko je odgovoran? Snimila dramatičan razgovor s liječnikom, odgovor ju je šokirao: "Da je to bila vaša mama, što biste učinili? Pitam vas kao čovjeka!" Đana Atanasovska Inovativno liječenje u KBC Zagreb Nova nada za male pacijente: "Imam osjećaj da je sva Norina muka, sve što je prošla, dobila neki smisao"

Ena je operirana pet puta, prošla je brojne kemoterapije.
'Odonda je dobila dijabetes, trombocitopemiju, ostala je nepokretna godinu i pol dana, Bogu hvala, Ena sad hoda, svojom upornošću i tvrdoglavošću', kaže Enina majka Biserka.

>> Ena je pomogla Nori, a pomoć je sada hitno potrebna njoj

Veliko srce Ena je pokazala kada je zatražila da se novac namijenjen njezinoj operaciji donira Nori. 'Jednostavno, u tom trenutku to mi je bilo toliko normalna situacija da to napravim. I mislim da bi to svatko napravio', smatra Ena.

A sada će se mnogi udružiti kako bi pomogli njoj. Nakon operacije, nada se normalnom životu. Nedostaje joj škola, a ima i druge planove. 'Voljela bih jako da se nađemo ja i Nora i isto tako malena Stefani, da se sve tri nađemo i podružimo', želja je hrabre Osječanke. Eni je potrebno između dvadeset i dvadeset i pet tisuća eura. 

Hrabroj Eni možete pomoći pozivom na broj 060 800 335 ili novčanim uplatama preko udruge Hrabro dijete:

UDRUGA 'HRABRO DIJETE'
OIB 58243364080
Žiro račun Zagrebačka banka
2360000-1102209843
Za uplate iz inozemstva IBAN: HR0423600001102209843
SWIFT CODE: ZABAHR2X

Nora šesti san u SAD-u

Inače, šesti je dan boravka male, ali jedinstvene i hrabre, obitelji Šitum Atanasovski u Philadelphiji, gdje mama Đana i tata Ivica očekuju početak eksperimentalne terapije u liječenju njihovog hrabrog lavića, petipolgodišnje djevojčice Nore.

Uglavnom, Nora je sad stabilno i liječnici već rade neke pretrage za oplemenjivanje njenih stanica u laboratoriju, ne znam točno što stručno, ali -krenulo je!', ispričao je za Dnevnik.hr, iscrpljen, ali sretan, Norin tata Ivica Šitum. Otkriva nam i kako im je smještaj velikodušno ponudila obitelj Tončija Biočića, koji je inače porijeklom iz Postira na Braču, a na philadelphijskom sveučilištu radi kao profesor.

'Čekamo mjesto pri Dječjoj bolnici, tamo ima smještaj za roditelje, koji se nešto simbolično plaća, par stotina dolara mjesečno, ali Tonči kaže da možemo kod njega ostati 100 godina', priča nam Norin tata i dodaje ' Znaš kako je , oni su dobri ljudi, a mi bi da što manje smetamo i da ljude ne opterećujemo' .

Akcija za 'sve druge Nore' se nastavlja, kroz malu, ali nakon ove akcije za Noru Šitum, sad već svjetski poznatu udrugu 'Hrabro dijete'. To je udruga roditelja i djece oboljele od malignih bolesti, koja je osnovana baš na prvi dan proljeća 2011. godine u Novoj Gradišci. Maligne bolesti su neumoljive, uzrokuju traume i velike poteškoće u životu djece i obitelji, a sve akcije ove nezaustavljive i hrabre novogradiške udruge imaju jedan, osnovni cilj - pomoći ozdravljenju djece, kroz financijsku i duhovnu pomoć kako njima, tako i obiteljima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene