Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Građani, čiju je kuću bagerist jučer srušio, noć su proveli kod susjeda reagirajući na svaki zvuk.


Policija je provela cijelu noć u Heinzelovoj ulici, gdje je bagerist srušio jednu kuću i pokušao srušiti još dvije. Stanari kuće i susjedi su dali iskaze, a više ljudi je, tvrde stanari, završilo na ispitivanju, nakon kojeg idu na prepoznavanje.

Vezani članci Nadica Sunek - 1 Čekali su 446 dana da krene obnova, a gospođi Nadici srušili su kuću u nekoliko sati: ''Emocije su još uvijek prisutne, ali osjećam veliko olakšanje'' Rušenje kuće u Markuševcu VIDEO Bageri u akciji - ruši se prva kuća oštećena u potresu: "Mislili smo da ćemo mi biti usko grlo, ali..."

Prema neslužbenim informacijama investitor je želio požuriti rušenje kuća, koje se nalaze na gradskom zemljištu. Grad Zagreb nije poslao nalog za rušenje, potvrdio je Davor Jelavić, pročelnik zagrebačkog gradskog ureda za graditeljstvo.

Kako neslužbeno doznajemo, za upravljačem bagera bio je radnik tvrtke iz susjedstva, Boston Global Properties. Prije godinu dana ta je tvrtka za nekretnine kupila golemo zemljište s kojeg je bager 'operirao', ali i kuću na toj zemlji.

Stanari su spavali kod susjeda. Nemirni čekaju ponedjeljak, kada se očekuje dolazak nadležnih službi, koje ih trebaju negdje smjestiti. Iz Poglavarstva su im također obećali pomoć.

>> Bagerom srušio kuću u Zagrebu i ozlijedio ženu

'Sa strahom, užasnim strahom, trzajima, gutanjem tableta za smirenje sam uspjela preživjeti noć. Oči sam malo zatvorila, ali na svaki zvuk smo suprug i ja skakali, jer ovo je bila noćna mora', rekla je Olga Župan, čija je kuća puknula.