Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Slučaj Ante Nobila, koji je braneći svog klijenta Damira Polančeca za svjedoke javno pozvao premijerku i cijelu Vladu, dignuo je na noge politički vrh.


Predsjednik Josipović prozvao je odvjetničku komoru koja je pokrenula disciplinski postupak protiv Nobila za politički pritisak. Na predsjednika se onda obrušio Vladimir Šeks, a Polančecov odvjetnik i dalje tvrdi kako ne zna za što ga se tereti. Još uvijek u funkciji odvjetnika Damira Polančeca i još uvijek bez ikakve obavijesti iz komore. Anto Nobilo poručuje, nikog se ne bojim.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Premijerka je spremna povući dopis HOK-u zbog Nobila' Slika nije dostupna Nobilo: Progone me jer sam Vladi radio političku štetu

'Ništa me ne može zastrašiti, mogu me samo više isprovocirati da budem još žešći. To je jedini efekt, koji se na mene može postići', ističe Nobilo. No, njegov slučaj već je postigao efekt u svim mogućim krugovima. Nakon što je predsjednik iz Šangaja poručio da bi suspenzija Nobila bila kriva poruka, komora mu je odgovorila da se ne upliće u odvjetništvo. Josipović joj je jutros opet uzvratio.

'Nažalost ne sjećam se vremena, ili je ono bilo jako davno u nekom bivšem sustavu, kada je odvjetnička komora stegovnim postupcima ovako promptno reagirala na poticaje iz politike', rekao je Josipović. Josipović je za sve prozvao, a u jednom od njih pronašao se HDZ-ov Vladimir Šeks kojeg je predsjednikova opaska razljutila. 'Predsjedniku republike gospodinu Ivi Josipoviću savjetujem da se drži Ustava i da se drži svojih ustavnih ovlasti, koje bi trebao znati', oštar je bio Šeks u odgovoru Josipoviću.

Svojih ovlasti očito se više nitko ne drži, jer otkriveno je kako unatoč nijekanju i tvrdnjama premijerke, upravo ona od odvjetničke komore tražila očitovanje, nakon čega je predsjednik te iste komore odmah u medijima najavio stegovni postupak. 'Ako svatko ima pravo pa i odvjetnici napadati Vladu, optuživati Vladu, predsjednika, predsjednicu Vlade ili ministre, onda i vlada isto može tražiti očitovanje cehovskih udruga', naglasila je Kosor.

'Onda u tom slučaju je potrebno donijeti zakon o zaštiti lika i djela Jadranke Kosor pa onda kao legalisti mi ćemo svi ovaj samo lijepo o njoj govoriti. Ali dok se ne donese takav zakon, iako je u interesu klijenta, ja ću raditi političke udare i na Jadranku Kosor i na bilo koga u ovoj državi, ako je to interes moga klijenta', zaključio je Nobilo.