Nizozemski državljanin je zbog niza prometnih prekršaja u Dramlju, među kojima vožnje u pijanom stanju, prekršajno kažnjen s 19.800 kuna i zabranom upravljanja vozilom na području Hrvatske u roku godine dana, izvijestila je u ponedjeljak primorsko-goranska policija.

Galerija


Pedesetogodišnji Nizozemac je u subotu oko 22 sata u Dramlju vozio pod utjecajem alkohola od 2,08 promila osobni automobil Audi, nizozemskih registracija.

U Ulici Milovana Muževića udario je u dva parkirana automobila. Nije se zaustavio, nego je nastavio voziti te ubrzo udario u Volswagen njemačkih registracija kojeg je vozila 42-godišnja Njemica. Ona i putnik u njenom automobilu su pri tom lakše ozlijeđeni.

Alkotestom se mjeri trijeznost vozača u prometu, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) Novi rekord: 33-godišnjaku 27.700 kuna kazne jer je pijan bez vozačke vozio neregistrirani auto

Nizozemac je priveden u policijsku postaju Crikvenica zbog više prometnih prekršaja - vožnje pod utjecajem alkohola, neprilagođene brzine, napuštanja mjesta prometne nesreće i prelaska na suprotnu stranu kolnika.

U prekršajnom postupku novčano je kažnjen s ukupno 19.800 kuna i određena mu je zabrana vožnje na području Hrvatske na rok od godine dana, javila je Policijska uprava primorsko-goranska. (Hina)