Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objavili

Nizozemski aktivisti: Tune su ugrožene! Ministarstvo: Nisu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radikalna ekoorganizacija The black fish sa sjedištem u Nizozemskoj u Hrvatsku je došla prije tjedan dana provaliti u kaveze Kali tune zato što Hrvatska lovi tune manje od 30 kg.

Kažu, znaju da su oštetili tuđe vlasništvo ali to je neusporedivo sa štetom koja se čini toj ugroženoj vrsti. Naše pak ministarstvo tvrdi naše tune nisu ugrožene, a podvizi pripadnika ove organizacije graniče s ludošću. Kali tuna i dalje tvrdi da joj ne nedostaje ni jedna tuna, a The Black fish i dalje se hvali da je iz kaveza oslobodio 1.200 tuna.

>> Aktivisti oslobodili stotine plavorepih tuna kod Ugljana?

'Hrvatski ribari love pod iznimkom koju im je dala međunarodna komisija za atlantsku tunu, ICAT, i koja je dopustila da ribe ubijene ili ulovljene za uzgoj mogu biti mnogo lakše od 30 kilograma', rekao je za Novu TV Wietse van der Werf, The Black Fish.

'Tuna od 8 do 10 kilograma jer u Jadranu obitava ta tuna i nikad se ne mrijesti u Jadranu. Jedino Hrvatska ima tu dozvolu i to je jednostavno međunarodno pravo', kaže Ljubomir Kučić, pomoćnik ministra ribarstva.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene