Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bili u noćnom izlasku

Zašto, pobogu? Ničim izazvani, Nizozemci u Splitu zapalili terasu, šteta 350.000 kuna

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Tri nizozemska državljana uhićena su u Splitu pod sumnjom da su u noći 23. svibnja zapalili vanjski dio ugostiteljskog objekta u Splitu. Osim toga, tereti ih se i da su pobjegli iz objekta u kojem su bili smješteni, a da nisu platili smještaj. Nalaze se u pritvoru.

Splitska policija uhitila je tri državljana Nizozemske, za koje se sumnja da su izazvali požar na ugostiteljskom objektu u Splitu 23. svibnja.

Pročitajte i ovo Turisti koji su se oteli kontroli - 1 nedolično ponašanje Galama, uriniranje, konzumacija opijata... Split i prije srca sezone muče veliki problemi: "To je kuga i kolera"

Prema izvještaju, trojac je tog dana oko četiri sata ujutro u Marmontovoj ulici u Splitu pokušao zapaliti dva motocikla, no vatra se proširila na terasu ugostiteljskog objekta pa je u požaru uništen i veliki broj stolova, stolica i suncobrana. Nastala je materijalna šteta u visini 350 tisuća kuna.

Iz splitske policije doznajemo da nije bilo nikakvog posebnog povoda za paljenje te da su Nizozemci, kao turisti bili u noćnom provodu u kojem su odlučili raditi štetu po gradu, koja je završila paljenjem terase. 

20-godišnjak, 19-godišnjak i 18-godišnjak su pritvoreni i tereti ih se za kazneno djelo dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. Mladi Nizozemci su nakon nesreće napustili i objekt u kojem su bili smješteni pa će ih se teretiti i za kazneno djelo prijevare jer su otišli bez da su platili smještaj u visini od 1500 kuna.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene