Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Onemogućio bi pristup većim brodovima

'Niži Pelješki most neprihvatljiv je za BiH'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi projekt nižeg Pelješkog mosta, kojega planira Hrvatska, neprihvatljiv je za Bosnu i Hercegovinu jer bi onemogućio ulazak većih brodova u Neumski zaljev, izjavio je ministar prometa i komunikacija BiH Damir Hadžić.

U izjavi koju u srijedu prenosi sarajevski 'Dnevni avaz' Hadžić je kazao kako BiH ne dovodi u pitanje pravo Hrvatske da mostom spoji svoj teritorij, no pritom inzistira na poštivanju dva uvjeta: pristupu BiH otvorenome moru i nepovredivosti svoga suvereniteta.

Pročitajte i ovo Kontrasmjer na Pelješkom mostu nakon teksta DNEVNIK.hr-a VIDEO Objavljeno tko je vozio Pelješkim mostom u zabranjenom smjeru: Još se i polukružno okrenuo nasred ceste Kontrasmjer na Pelješkom mostu Nevjerojatno opasan potez VIDEO "Bog te mazo!" Vozio u kontrasmjeru na Pelješkom mostu, automobil mu jurio u susret

Hadžić je kazao kako su mu detalji novog projekta za Pelješki most, koji je predstavljen u Bruxellesu, poznati tek iz medija.

On bi navodno trebao biti visok 35 metara odnosno za 20 metara niži od ranije planiranog.

'Nismo imali priliku ni vidjeti što su oni (Hrvatska) prezentirali no ako je tako, onda je to za nas apsolutno neprihvatljivo', kazao je Hadžić.

>> EKSKLUZIVNO Ovo je novi, milijardu kuna jeftiniji Pelješki most

Dodao je kako se i bosanskohercegovačka strana sprema predstaviti vlastite planove vezane uz novi most koji bi podrazumijevali visinu dostatnu za pristup većih brodova Neumu.

Takvo će stajalište predstavnicima Europske komisije i ministrici vanjskih i europskih poslova Hrvatske Vesni Pusić, na sastanku u Bruxellesu koji se održava tijekom dana, prenijeti i ministar vanjskih poslova BiH Zlatko Lagumdžija, kazao je Hadžić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene